Radioposusje
- 10.07.2019.

Srebrni galeb, nagrada publike Splitskog festivala za klapu Rišpet

U vikendu za nama održan je još jedan Splitski festival, 59. po redu,  koji je i ovoga puta donio brojna glazbena iznenađenja, uz najpoznatija imena. 

Nastupiti na 'svome terenu' posebna je čast, a klapa Rišpet uvijek je rado viđen gost na festivalu.

Ove godine publiku su počastili izvedbom pjesme 'Ja samo za te živin', koja je u proteklih mjesec dana, postala pravi ljetni hit, prioćeno je iz Hit Recordsa.

Upravo za nju, osvojili su Srebrni galeb, drugu nagradu publike, što je veliko priznanje jednoj od naših najpopularnijih i najtraženijih klapa.

'Osmi Splitski festival po redu za Klapu Rišpet. Imamo prekrasnu pjesmu i radujemo se nagradi, pogotovo što dolazi od publike. Čini nam se da je došla do srca ljudi. Hvala svima.', rekao je ovom prigodom Pero Kozomara.

Sve ovo dodatan je vjetar u leđa, ekipi iz Rišpeta, kojoj će cijelo ljeto biti iznimno radno. Naime, prepuni koncertni raspored, vodi ih diljem obale i kontinenta, na pravoj koncertnoj turneji. Ovom prigodom, donosimo vam datume do kraja srpnja.  

12.07. Podstrana

13.07. Lupoglav

19.07. Privlaka

20.07. Posedarje

21.07. Gospić

26.07. Čavle

27.07. Rogoznica

Giuliano je imao nekoliko posebnih razloga za zadovoljstvo u Splitu

Osim da nastupi na, kako sam kaže, najdražem festivalu sa novom pjesmom 'Krila galeba'Giuliano je u svome rodnom gradu, pripremio i druženje sa svojim kolegama, prijateljima, suradnicima i medijima, ali i obitelji. Povod je bila promocija istoimenog video spota, kojoj su među ostalim nazočili Neno Belan, Pero Kozomara, Tomislav Mrduljaš, Marko Tolja, Bobo, Mia Dimšić, Dalibor Petko, Marko Jelavić iz Diktatora, te brojni drugi.

Sve to Giuliano je zaokružio u finalnoj večeri, kada mu je dodijeljena Nagrada za najizvođeniju pjesmu, prošlogodišnjeg festivala, za pjesmu '7 dana tjedno'. Slobodno možemo reći, zasluženo, jer ista mjesecima nije silazila sa vrhova top lista, te je samim time opravdala nagradu.

'Drago mi je da sam i ove godine nastupio na Prokurativama, pred svojom publikom sa novom pjesmom 'Krila galeba'. 
Nagradom za Najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala, pokazalo se da smo cijela moja ekipa i ja napravili dobar posao, kada je u pitanju pjesme '7 dana tjedno'. Sve bi opet ponovili. Hvala svima, to je vaša nagrada!
, kazao je Giuliano.

'7 dana tjedno',  'Krila galeba' ali i brojne druge hitove, možete čuti na jednom od brojnih koncerata Giuliana do kraja srpnja,

10.7. Dubrovnik

13.7. Zadar

16.7. Milna

18.7. Komiža

20.7. Vir

25.7. Cista velika

26.7. Kali

27.7. Ist

Marko Kutlić proglašen je za najboljeg debitanta

Njime je proglašen Marko Kutlić, koji se publici predstavio pjesmom 'Samo ljubav'.

Ovo je bio prvi Markov nastup na Prokurativama, a sudeći po dojmovima i reakcijama, ne i posljednji,

'Dok sam izvodio pjesmu na Prokurativama, od prvog do zadnjeg takta, nosio me osjećaj neopisive radosti. Želju da nastupim na Splitskom festivalu, dobio sam prošle godine, gledajući nastupe našeg Olivera, a sada sam napokon shvatio, zašto je to bila njegova najdraža pozornica. Nisam čovjek od nagrada, ali lijepi je osjećaj. Splite moj, hvala ti na svemu', istaknuo je Marko.

Nastupom i ovim priznanjem, Marko je nastavio svoj iznimno uspješan niz nagrada, potvrdivši, status najperspektivnijeg mladog izvođača, koji već sada ima fenomenalnu samostalnu karijeru.

Diskografska kuća Hit Records čestita svim izvođačima na osvojenim nagradama!