Radioposusje
- 15.02.2017.

Josipa Lisac svoj je rođendan proslavila radno, jednako kao i prijašnjih godina. U rasprodanom beogradskom Sava centru, u ekstravagantnoj kreaciji, Josipa je svojim bezvremenskim hitovima i sjajnim izvedbama publici podarila posebno Valentinovo.

"Za svoj rođendan nastupam pred publikom. Valentinovo nije samo moj rođendan, već i praznik ljubavi koji se sve više slavi, stoga osjećam obavezu i odgovornost prema publici koja mi je sve ove godine vjerna.  Ako im svojim nastupom mogu uljepšati ovaj dan, onda je to najljepši poklon koji mogu dobiti. Davati sebe i pjevati pjesme ljudima koji vole ono što jesam i čemu sam posvećena je nešto na čemu sam posebno zahvalna svih ovih godina. To je ljubav, onakva kakva treba biti, uzajamna i s poštovanjem"rekla je Josipa.  

Okružena sjajnim glazbenicima u bendu koji čine Gojko Tomljanović (klavijature), Josip Grah (truba), Borna Šercar (bubnjevi) te Davor Črnigoj (bas gitara), Josipa je u novim aranžmanima svojoj publici ponovo priuštila vrhunski glazbeni doživljaj i to upravo onaj zbog kojeg njena publika uvijek iznova dolazi na njene koncerte. Josipin izlazak na pozornicu publika je dočekala snažnim ovacijama, a koncert je započela sjećanjem na 1967. godinu i početak karijere kad je sa sedamnaest godina nastupala u Domu omladine u Beogradu. Koncert je otvorila aktualnim singlom "Moja magija", a uslijedili su klasici "Boginja", "jednoj mladosti", "Dok razmišljam nama", "1000 razloga" te ostali koji su obilježili njenu 50 godina dugu karijeru.

"Nikad nisam u životu slavila obljetnice... meni je to bilo grozno. To je moj menadžment, to je sve njihova krivica, oni su mene nagovorili ovako jadnu, naivnu... Pola stoljeća, 50 godina! Ma daj, tišina!"našalila se Josipa.

Ovaj, kao i svi njeni prethodni, ali i budući koncerti posvećen je Karlu Metikošu, njenoj životnoj ljubavi i skladatelju najvećih hitova. Pjesmom "Vjerujem ti sve" vratila je publiku na stranice antologijskog albuma "Dnevnik jedne ljubavi" nakon čega se ponovo vratila na noviju pjesmu "Tu"

Kraj koncerta obilježile su pjesme "Hir, hir, hir", "Danas sam luda" te "Magla". Vidno uzbuđena i počašćena gromoglasnim ovacijama publike, Josipa je zaokružila koncert simbolično, pjesmom "Ispočetka".

Sljedeća prilika da publika vidi i čuje Josipu bit će njen koncert 26. ožujka u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a koncert u Sarajevu 25. veljače u Bosanskom kulturnom centru je već tjednima rasprodan. 

Josipin aktualni spot "Moja magija" pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=rfr-4ZZV1mU

FOTO: Željka Dimić

Najnovije vijesti

Radioposusje
- 03.08.2020.
Radioposusje
- 03.08.2020.
Radioposusje
- 03.08.2020.