Radioposusje
- 09.12.2019.

Posušak Petar Boban je u svojstvu trenera seniorske taekwondo reprezentacije  BiH sudjelovao na manifestaciji "IZBOR SPORTAŠA GODINE 2019" održanog u organizaciji Olimpijskog Komiteta BiH.

Tom prigodom seniorska taekwondo reprezentacija BiH je proglašena najuspješnijom reprezentacijom u Bosni i Hercegovini. 

Petar Boban osim što je glavni trener taekwondo kluba "Poskok" iz Posušja i "Poskok Kočerin" iz Širokog Brijega već duže vrijeme sudjeluje u radu taekwondo reprezentacija BiH, a više od dvije godine obnaša funkciju trenera seniorske taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine zajedno s kolegom Harisom Husićem iz Sarajeva. 

Taekwondo klub "Poskok" već godinama daje seniorske reprezentativce u Bosni i Hercegovini, a u posljednje dvije godine najaktivniji su Karlo Galić i Mihaela Senjak koji su nastupali na Europskim prvenstvima.

Osim ovog priznanja taekwondo je dobio i priznanja za najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini. To je TKD Novi Grad iz Sarajeva, dok  je seniorski reprezentativac Nedžad Husić ušao u TOP 3 sportaša za izbor najuspješnijeg sportaša Bosne i Hercegovine zajedno s atletičarom Amelom Tukom koji je pobijedio u tom izboru. 

radioposusje.ba