Radioposusje
- 05.12.2016.

 

U nedjelju je u prepunoj sportskoj dvorani u Posušju održan humanitarni koncert za šestogodišnjeg Petra koji boluje od teške bolesti – zloćudni tumor na mozgu.

U programu su sudjelovale razne skupine i pjevači, koji su svojim izvedbama pokazali Petru kako nije sam i poručili da su uz njega.

Odigrana je malonogometna utakmica veterana NK Hajduk i NK Rakitno, a nakon njih uslijedili su nastupi KŠD Rakitno, mažoretkinja iz Gruda, SK Grom, Taekwondo klub Posušje, ŽVS BelCanto, Hrvatski cheerleading klub Posušje, Ico Bago, Klape Grga i Zvizdan, Ine Tadić, Hercegovački bećari, Sinovi Hercegovine, Zoka Begić, Ivica Bago i Tiho Orlić.

Jedni od volontera humanitarne akcije „Petre, ti si stijena“ bili su i članovi Vijeća mladih općine Posušje koji su ovih dana neumorno radili pakirajući poklone i pripremajući sve ostalo što je potrebno za Božićni sajam i Sv. Nikolu kojeg organiziraju četvrtu godinu zaredom. I ovog puta preko 700 najmlađih sudionika darovano je prigodnim poklonima.

– Da želimo i možemo pomoći našim ljudima kojima je pomoć potrebna, pokazali smo i ranije. Tako i sada sudjelujemo i u humanitarnoj akciji “Petre, ti si stijena!” koja se ovih dana provodi u Posušju, te smo i na sportsko-kulturnom događaju koji se odigrao u nedjelju u Sportskoj dvorani u Posušju bili aktivni sudionici i koordinatori, kazao je za Grude Online Mate Lončar, predsjednik Vijeća mladih FBiH.

– Posušje je ponovo pokazalo svoje veliko srce i ponos koji osjećam u sebi jer sam rođen u ovom malom mjestu ne mogu opisati. Hvala svim divnim ljudima, hvala mojim Posušankama i Posušacima, hvala dragom Bogu, a mi smo i dalje uz našeg malog Petra. Nadamo se i molimo Boga da nam on bude dobro, da nam ozdravi, da se vrati kući, svome domu, svome Rakitnu, svome Posusju, poručio je Lončar.

Šestogodišnji dječak Petar, boluje od teške bolesti – zloćudni tumor na mozgu. Trenutno se nalazi u Zagrebu, na Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Nakon operacije i postoperacijskog tretmana u Zagrebu, liječnici ga upućuju na liječenje u inozemstvo, što iziskuje velika financijska sredstva.

Organizacijski odbor, kojeg čine predstavnici općinskih institucija, župnih ureda, udruga, organizacija mladih i pojedinci, organiziraju niz događanja za Petra pod nazivom „Petre, ti si stijena“, a ovaj humanitarni koncert samo je jedna akcija u nizu koju provode.

Grude online