Radioposusje
- 26.05.2020.

Na današnjoj sjednici Nogometnog saveza FBiH odlučeno je kako se nogometne lige pod okriljem NS FBiH neće nastaviti. Jesenski prvak lige HŠK Posušje postaje tako novi prvak Druge lige FBiH-Jug. Posuški je klub tijekom prošlog tjedna poslao zahtjev za licencu i stekao sve uvjete za nastup u Prvoj ligi FBiH, objavljeno je na službenom Facebook profilu kluba. "Službenu potvrdu o nastupu u Prvog ligi FBiH s nestrpljenjem očekujemo. Ovim putem se želimo zahvaliti treneru Leu Sliškoviću, njegov stručnom stožeru, igračima i upravi kluba što su maksimalne snage uložili da bi klub došao do titule. Nakon deset godina posrtanja, na putu smo da se ponovno vratimo u društvo federalnih prvoligaša. S našim domaćim kadrom i domaćim trenerom uspjeli smo vratiti vjeru u nogometni klub s Mokrog Doca", stoji u objavi.

Posebnu zahvalu Klub upućuje navijačima. "Još jednom, dragi navijači, hvala i vama na bezuvjetnoj potpori tijekom ovih deset godina koje smo proveli zajedno gradeći klub na novim i zdravim temeljima." 

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NS Federacije BiH usvojena je informacija s održanog sastanka Izvršnog odbora NS/FS BiH te sastanka s klubovima Prve lige Federacije BiH.

"Uvažavajući mišljenja klubova Prve lige Federacije BiH, Izvršni odbor NS Federacije BiH je donio odluku o završetku Prve lige Federacije BiH, ali i svih natjecanja u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH prema zatečenom stanju", priopćio je Nogometni savez F BiH dodajući kako će Izvršni odbor NS FBiH odluku o popunjavanju i napuštanju svih liga donijeti na idućem sastanku, do kada će biti poznate odluke Nogometnog/fudbalskog saveza BiH o pitanju prohodnosti u Premijer ligu BiH, a shodno tome i ostalih natjecanja.

radioposusje.ba