Radioposusje
- 11.07.2018.

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u polufinalu Englesku rezultatom 2:1. Nakon vodstva Engleske Hrvatska je izjednačila pogotkom Perišića. Prvih 90 minuta završilo je neodlučeno 1:1. Uslijdili su produžeci u kojima je Hrvatska nastavila s dobrom igrom koja je urodila i pobjedničkim pogotkom Marija Mandžukića u 109. minuti susreta. Tako je Hrvatska ovoga puta izbjegla jedanaesterce, ali ne i treće produžetke uzastopce. No igrači su svojom igrom, željom i htijenjem dokazali koliko su silno želeli ovu pobjedu, pa ih ni umor ni ozljede nisu spriječili u tom naumu.  

Izbornik Zlatko Dalić u svojoj prvoj izjavi nakon utakmice poručio je: „Moram čestitati našim dečkima i reći, pa vi niste normalni. Slavite noćas, bit ćemo svjetski prvaci ako Bog da!" Zahvalio je igračima i navijačima u Hrvatskoj, BiH i diljem svijeta.

A diljem Hrvatske, BiH i u svijetu gledala se utakmica u navijačkim zonama, na otvorenom, na trgovima, a nakon pobjede uslijedila je urnebesna proslava najveće pobjede u povijesti hrvatskog nogometa, prolazak u veliko finale Svjetskoga prvenstva u Rusiji..

U Livnu će biti organiziran veliki doček izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, rođenog Livnjaka, Zlatka Dalića. Koliko Livnjaci podržavaju izbornika Dalića, govori i to da je na ulazu u grad postavljen plakat s njegovim likom, a u jednoj ulici postavljen je i transparent s natpisom ''Ulica Zlatka Dalića''. Na isti način svoga sugrađanina Antu Rebića slave naši susjedi u Imotskom.

Izbornik je održao riječ datu nakon četvrtfinalne utakmice rekavši kako odlaze na polufinale u Moskvu i tu ostaju do finala u kojem ih čeka Francuska. Susret se igra u nedjelju u 17 sati.