Radioposusje
- 04.02.2019.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, podružnica Posušje organizira besplatne tečajeve gitare, harmonike, klavijatura i udaraljki za djecu i odrasle. Prijave su u tijeku i bit će otvorene do kraja tjedna, a prijaviti se mogu učenici 5. razreda i stariji te srednjoškolci, kao i mladi i stariji zainteresirani za sviranje, gornje dobne granice nema. Tečaj će biti organiziran po grupama prema uzrastu, a nastava će uključivati praktični i teorijski dio. Organiziranje nastave ovisit će o broju prijavljenih kandidata, a planira se njezino izvođenje u sjedištu HKD-a Napredak, podružnice Posušje, prostorijama Osnovne glazbene škole Posušje, kao i osnovnim školama u Rakitnu i Viru.  

Prijave se primaju do kraja tjedna putem fb. stranice HKD-a Napredak Posušje, elektroničkom poštom na adresu Osnovne glazbene škole Posušje glazbena.skola-posusje@tel.net.ba i na broj mobitela 063 845 735.

Predsjednik posuške podružnice  Napretka prof. Ljubo Begić, ujedno i ravnatelj Osnovne glazbene škole Posušje, kazao je kako za tečajeve planiraju oko 50 polaznika. Smatra da imamo dovoljno djece, mladih i starijih zainteresiranih za sviranje, koji imaju želju naučiti svirati, a ovaj će im tečaj omogućiti da nauče "svirati za svoju dušu". Polaznici ne moraju nužno posjedovati instrumente. Tečajevi su besplatni, no bit će potrebno platiti materijale nužne za nastavu, što neće predstavljati veliki izdatak. Nakon završetka prijava ovoga se tjedna planira održati radni sastanak s polaznicima na kojem će se dogovoriti detalji vezano uz organizaciju tečajeva.   

Poziv na tečajeve sviranja na spomenuta četiri instrumenta objavljen je 30. siječnja 2019. na fb. stranici Napretka. Tečajevi će trajati tijekom cijele godine uz stanku tijekom ljeta. 

radioposusje.ba