Radioposusje
- 02.06.2020.

Izvršni odbor NS/FS BiH prihvatio je na svojoj sjednici prijedlog zaključaka Komisije za natjecanje NS/FS BiH na temelju kojega je donesen zaključak da se prekinu sva natjecanja za sezonu 2019./2020. jer ne postoje uvjeti za nastavak natjecanja o okviru Premijer lige i KUP-a BiH na teritoriju cijele države. Zaključkom su obuhvaćena i sva ostala natjecanja u sklopu Saveza. Time je potvrđena odluka IO NS F BiH o završetku svih natjecanja u organizaciji NS F BiH prema zatečenom stanju. 

Podsjećamo kako je na sjednici IO NS F BiH održanoj 26. svibnja usvojena informacija s održanog sastanka Izvršnog odbora NS/FS BiH te sastanka s klubovima Prve lige Federacije BiH. Uvažavajući mišljenja klubova Prve lige Federacije BiH, Izvršni odbor NS Federacije BiH je donio odluku o završetku Prve lige Federacije BiH, ali i svih natjecanja u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH prema zatečenom stanju. Temeljem te odluke HŠK Posušje postao je prvak Druge lige FBiH. Posuški klub poslao je zahtjev za licencu i stekao je sve uvjete za nastup u Prvoj ligi FBiH.  

Izvršni odbor NS/FS BiH je na svojoj 51. sjednici održanoj jučer u večernjim satima pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, prihvatio prijedlog zaključaka Komisije za natjecanje NS/FS BiH i donio odluku kojom se ne nastavljaju natjecanja u sezoni 2019/20. u organizaciji NS/FS BiH. U obrazloženju navode kako nije moguće organizirati natjecanja pod ingerencijom NS/FS BiH od 01. srpnja 2020. godine do termina koji je propisala UEFA za završetak nacionalnih natjecanja u okviru asocijacija članica, jer za organizaciju sportskih događaja ne postoje odluke i dozvole nadležnih tijela kojima se iste mogu realizirati na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine. IO je pozvao klubove da poduzmu aktivnosti za nastavak iduće natjecateljske sezone, 2020./2021. čije početak je najavljen za 1. kolovoza 2020. uz poštovanje i provođenje svih epidemioloških mjera koje donesu nadležna tijela u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju sa sjednice navodi se i prijedlog za ostala natjecanja. „U prijedlogu koji je Komitet za takmičenje NS/FS BiH dostavio IO NS/FS BiH na odlučivanje, sadržan je i prijedlog za ostala takmičenja u organizaciji NS/FS BiH. Stoga su odlukom IO NS/FS BiH obuhvaćena i takmičenja u Premijer ženskoj ligi, Premijer futsal ligi, Premijer omladinskim ligama (U-19), (U-17) i (U-15), Premijer ženskoj ligi BiH (U-17), kao i takmičenjima KUP-a BiH.“

radioposusje.ba