Radioposusje
- čet 06, 2018

U posuškoj je kinodvorani ove srijede, 6. lipnja prikazana  glazbeno-scenska priča „Crvenkapica u  glazbenoj šumi“ u izvedbi polaznika Glazbenog vrtića Posušje. Scenu je ispunila vesela i raspjevana družba mališana koji su očito uživali na sceni. Veselje i energiju uspješno su prenosili i na publiku koja je nastupe nagradila dugačkim pljeskom.

U ovoj  glazbeno-scenskoj priči Crvenkapica, dobro poznati lik, našla se, ne u običnoj, već začaranoj glazbenoj šumi s puno čarobnih nota i lijepih pjesmica. Na putu joj se događaju neobični zapleti i susreti sa šumskim prijateljima. Predstava je rađena prema tekstu voditeljica Glazbenog vrtića Posušje profesorica Marine Mitar i Marije Polić, a program se uvježbavao i slagao još od prošlog nastupa koji su nam upriličili u veljači za vrijeme maskenbala.

U preogram je bilo uključeno 50-tak vrtićanaca. Najveći dio njih sačinjavao je zbor koji je složnim glasićima dočaravao događaje i susrete u glazbenoj  šumi. A evo i uloga: Crvenkapica Sara Sabljo, vuk Katarina Rezo, lovac Matej Kovač, baka Anđa Bago, mama Emmanuela Emma Lončar. U glazbenoj šumi Crvenkapica se susrela još i s ružom koju je glumila Matea Grubišić, leptirom u izvedbi Ane Vranjković i ježom u ulozi kojeg smo gledali Ivnu Petrović. Suvereno je scenom vladala Marta Grubišić koja je približila priču publici čitajući didaskalije. Mali su glazbenici pjesmice izvodili uz glazbenu pratnju prof. Marije Čolak, a svaka je pjesmica bila skladno uklopljena u tijek priče. Po završetku programa vrtićanci su za svoj trud i rad nagrađeni glazbenim nagradama u obliku nota, a ovaj im je nastup ujedno bio završna priredba na kraju ove školske godine.

Bila je ovo još jedna prava poslastica za publiku, a i vrtićanci su nagrađeni za svoj trud sladoledom za koji su se pobrinule voditeljice. Ovim su  polaznici Glazbenog  vrtića Posušje dali svoj doprinos velikoj kulturno-zabavnoj i športskoj manifestaciji “Posuško lito 2018.” , u sklopu koje je izveden ovaj program.