Radioposusje
- 16.08.2019.

Nastavljaju se događaji kulturno – zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“. Ove subote, 17. kolovoza, po drugi put posuškoj publici framaši frame Posušje će izvesti dramu „Dvije majke“. Ovaj put predstavu će izvesti u kinodvorani Posušje s početkom u 20 sati.

U predstavi igra sedam članica frame Posušje: Ina Čamber, Cvita Lončar, Lucija Penava, Tina Pavković, Lucija Jukić, Božena Bakula i Ivana Jukić. Radnja predstave smještena je u uskršnje jutro. Dvije majke u predstavi su utjelovile Cvita Lončar koja glumi Judinu majku, dok Isusovu majku Mariju glumi Lucija Jukić. U predstavi je najvažniji susret tih dviju majki koje su rodile potpuno dvije suprotne ličnosti, ali isto tako važno je preobraćenje nekih likova koji su dio predstave. Pored ova dva spomenuta lika tu su i likovi Marije Magdalene, Salome, Veronike, Rebeke i Marije Kleofine.

Predstavu su nam dan ranije u našem programu predstavile Ina Čamber, Cvita Lončar i Lucija Penava koje su kazale da su za ovi izvedbu tek obnovile znanje i podsjetile se s nekoliko uvježbavanja, ali da je pravi posao odrađen pred premjeru u ožujku. Otkrile su nam svoje uloge, kazavši da je ipak najtežio dio izaći pred domaću publiku.

Predstava je premjerno u Posušju izvedena 4. ožujka u sklopu 11. Festivala religiozne drame. Od tada izvedena je u Zagrebu i u Širokom brijegu.

Ove subote imamo još jednom priliku pogledati zanimljivu predstavu posuških framaša koju se odigrali prema tekstu koji je napisao Ivan Vujica.

Radioposusje.ba (foto: župa-posušje)