Radioposusje
- 13.07.2019.

Stručni stožer HŠK-a Posušje danas je na stadionu Mokri dolac održao prozivku igrača, čime su započele i pripreme za novu sezonu 2019/2020. u Drugoj ligi F BiH - Jug. Seniore Posušja vode trener Leo Slišković i pomoćni trener Toni Kovač. Prisutnim igračima obratio se novi v.d. predsjednik UO kluba Dario Sesar, istaknuvši kako je cilj kluba jasno zacrtan, a to je Prva federalna liga.

”Nakon dvije godine provedene u ženskom nogometu gdje smo napravili iznimno dobar posao, klub kojeg svakako ne napuštam i ovim putem pozdravljam sve cure iz ŽNK Inter, ponovno sam u upravi HŠK Posušja kako bismo nastavili priču gdje smo stali prije dvije godine. Priča kluba treba se zasnivati na tri temeljna elementa: seniorskoj momčadi, omladinskoj školi i infrastrukturi. Sva tri navedena elementa, ovisno o trenutnim mogućnostima, trebaju biti na potrebnoj razini i ići paralelno naprijed jer su međusobno povezana. Ako jedan od ovih elemenata nije na potrebnoj razini, nemamo nogometni klub već zemljoradničku zadrugu i nismo automatski nikome zanimljivi. Što se tiče ambicija kluba za ovu sezonu, one su kod mene jasne i glasne – idemo u borbu za prvo mjesto i plasman u viši rang natjecanja, odnosno Prvu federalnu ligu”, kaže predsjednik Sesar. Osnovni posao Uprave je iznalaženje financija i pitanje infrastrukture. Već se radi na osiguranju financija za viši rang, kazao je Sesar u razgovoru za naš Radio dodajući kako je na igračima da ga osiguraju na zelenom travnjaku. Upravu čini još uvijek peteročlana radna skupina, a radi se na formiranju novog saziva Upravnog odbora koji broji sedam članova, o čemu će odlučiti Skupština čije sazivanje se očekuje na jesen. 

Toni Kovač, koji će u nadolazećoj sezoni biti u ulozi pomoćnog trenera, bio je zadovoljan riječima predsjednika Sesara. "Radosne vijesti s Mokrog doca. Uprava je iznijela svoj jasan stav i cilj, koji klub, grad i igrači željno očekuju, a to je Prva liga. Krenuli smo jako. Pojačali smo se, bilo je i odlazaka, ali mislim da će naši dečki koji du došli dostojno zamijeniti igrače koji su otišli", kazao je Kovač zahvaljujući dojučerašnjim suigračima još jednom na svemu što su dali za klub. 

Kako je ranije objavljeno, u klub se vratio Dominik Begić, koji je kazao kako je spremno prihvatio poziv u matični klub, nakon što je pozvan: " Predsjednik je sve rekao, da se napada Prva liga, idemo na treniranje i ozbiljnost. Znam tko je Dario Sesar i što može", kazao je Donko. 

Prijelazni rok još traje, tako da sastav ekipe nije konačan. Kako nam je kazao trener Slišković otišla su tri, možda i četiri igrača, a četiri su došla. "Otišli su Veselko Vištica, Franjo Ćuže, Filip Nenadić i Slaven Dumančić, koji je na probi u Zmijavcima te postoji mogućnost da se vrati. Ekipa Posušja pojačana je s četiri igrača. To su Lovro Musa, Ante Markota, Stipe Soldo i Dominik Begić. Što se tiče ekipe, već smo dobro kompletirani. Cilj koji je postavljen nije pritisak za ekipu, jer se on postavlja kao takav već nekoliko godina. Pritiska nema, ali koliko čujem i ostale ekipe se pojačavaju, tako da će se rad morati također dići na viši nivo." Večerašnjoj prozivci nije se odazvao jedan broj igrača, njih šest, zbog opravdane spriječenosti. 

U srijedu, 17. srpnja u 12:00 sati u Hotelu Park u Livnu održat će se ždrijebanje natjecateljskih brojeva klubova Druge lige FBiH - Jug za sezonu 2019/2020. Ove sezone liga će brojati šesnaest klubova, a novi članovi Druge lige FBiH-jug su NK Ljubuški i HNK Kruševo-Mostar. Ista pravila vrijede kao i prošle godine, prvoplasirana ekipa ide direktno u Prvu ligu FBiH, a posljednja dva idu u županijsku ligu. Prvo kolo na rasporedu je 18.8.2019. 

radioposusje.ba