Radioposusje
- 27.12.2021.

„Laudato Music izdao je album božićnih pjesama muške klape Zvizdan pod nazivom “Zvizdan o Božiću”, koji sadrži deset tradicionalnih pjesama i jednudodatnu pjesmu u aranžmanu ravnatelja klape prof. Marka Tomasovića“, priopćili su u iz Odnosa s javnošću Laudato TV.

Ovo je drugi album koji je izdala klapa čija je misija njegovanje tradicionalnog klapskog “a capella” pjevanja. Na albumu se mogu pronaći pjesme poput ‘”Radujte se narodi”, “Veselje ti navišćujen”, ‘”Kyrie eleison”, “Narodi nam se” i “Oj pastiri” u izvedbi muške klape.

“Božić u surovoj današnjici pomalo je okovan i otuđen od bliskosti i topline kakvom je odisao u punom sjaju. Nada koju nosi sa sobom u rađanju malenog Isusa probudi mnogo lijepih osjećaja u srcu. Ideja je bila potaknuti osjećaj bliskosti i radosti, rasplamsati toplinu u srcu koja je posebno prisutna u vremenu Božića”, pojasnio je motivaciju za snimanje albuma član klape Zvizdan Ivan Jurišić.

Članovi klape Zvizdan, koji su nedavno gostovali i u programu Radio Posušja, kazali su kako ideja za nosač zvuka „tinja“ već duže vrijeme, protekle godine zaustavila ih je kako pandemija, tako i privatne obveze, no sada su uspjeli izrealizirati zacrtani cilj uz pomoć svih onih koji su na bilo kakav način pomogli da se ovaj projekt ostvari. Par obrada s novog CD-a izveli su na ovogodišnjoj manifestaciji „Božić u Posušju“, a po reakcijama prisutnih moglo je se zaključiti da je projekt bio pun pogodak.

CD “Zvizdan o Božiću” može se nabaviti putem webshopa Laudata https://bit.ly/32dyLMs  i poslušati na svim glazbenim streaming servisima.

Ovaj nosač zvuka je posljednje ovogodišnje izdanje diskografske kuće Laudato Music, koja je dosad sveukupno izdala 93 albuma, od toga u ovoj godini četiri singla i ostvarila šest novih glazbenih suradnji, a u pripremi već ima nove za 2022. godinu.