Radioposusje
- 04.11.2018.

Na međunarodnom taekwondo natjecanju "10. MOSTAR OPEN 2018" koje se održalo 3.11.2018. u Mostaru nastupila su 33 kluba iz 7 država ( Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Portugal, Izrael, Makedonija i Bosna i Hercegovina) s više od 400 natjecatelja. Sportaši su se natjecali u 3 discipline (sportska borba, forme i kick) na 4 borilišta.

Jedan od najuspješnijih klubova na ovom natjecanju bio je taekwondo klub " Poskok" iz Posušja. U Mostaru je nastupilo 26 posuških sportaša u sve tri discipline, a njih 14 je osvojilo medalje i to 7 zlatnih, 3 srebrne i 4 brončane.
U disciplini kick najuspješniji su bili Anamarija Miličević i Karlo Petrović koji su osvojili zlatne medalje i pehar za najbolje u toj disciplini. Ana Bašić je također osvojila zlatnu medalju u disciplini kick dok su srebrne u toj disciplini osvojile Paula Begić, Marta Banožić i Ivana Čutura, a brončane Filipa Bakula, Ema Bašić i Marija Landeka.
Junior Mate Dragoja je nastupio u disciplini sportske borbe i formi i u obje discipline je osvojio zlatne medalje. U disciplini formi zlatne medalje su osvojili i Sara Grubišić i Matej Bešlić, a brončanu David Dumančić.
Posuški poskoci zauzeli su 3. ekipno mjesto u disciplini formi kao i 3. mjesto u disciplini kick te su završili nastup u Mostaru s osvojena 4 pehara. 
Pored spomenutih u Mostaru su još nastupili: Petar Lončar, Petar Protrka, Lovro Galić, Anđela Jažo, Stipan Bago, Jure Koštro, Luka Koštro, Luka Bašić, Jozo Ćesić, Katarina Penava, Mija Begić, Roko Galić i Marko Bašić, naveli su iz TKD kluba Poskok Posušje.
U Mostaru je nastupila i naša studentica Lucija Bašić za mostarski studentski klub i osvojila srebrnu medalju.
Na ovo natjecanje poskoke su vodili treneri Martina Kovač i Petar Boban.

Petar Boban, trener

Jako sam zadovoljan nastupom i rezultatima naših najmlađih natjecatelja. Oni su dokaz da dolaze nove generacije koje će kroz godine pred nama donositi još puno medalja i pehara u naše Posušje. Naši formaši su sa osvojena 3 zlata i broncom od 5 natjecatelja koji su nastupili za naš klub u formama opet pokazali da su najbolji u BiH. Do kraja godine nas očekuje još nekoliko međunarodnih natjecanja, Prvenstvo Herceg Bosne na koje idemo u punom sastavu te nastup naših seniora s kojima putujem u Poljsku na Europsko prvenstvo do 21 godine gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu. Čestitam našim mladim sportašima na nastupu i rezultatima i zahvaljujem se svima koji nas podupiru u našem radu.

 

Najnovije vijesti

Radioposusje
- 15.07.2020.
Radioposusje
- 14.07.2020.
Radioposusje
- 14.07.2020.
Radioposusje
- 14.07.2020.