Radioposusje
- 21.10.2020.

Sastankom članova radne skupine održanom u Širokom Brijegu, Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je započela s izradom planskih dokumenata, procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara.

Na samom početku sastanka u ime Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke članove radne skupine Anamaria Begić je upoznala s Programom rada za izradu procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke kojega je na prijedlog Uprave civilne zaštite donijela Vlada Županije Zapadnohercegovačke. „Uprava civilne zaštite je u 2017. godini izradila procjenu ugroženosti i plan zaštite od požara, a Vlada odnosno Skupština Županije Zapadnohercegovačke su ih usvojili. Ali, s obzirom na brojne izmjene koje su se u međuvremenu dogodile odlučili smo da ne idemo na ažuriranje nego na izradu navedenih planskih dokumenata, što ćemo se nadam se uz pomoć članova radne skupine i naravno u suradnji s općinama i gradovima i tvrtkom „Tehnozaštita“ izrađivačem ovih dokumenata i učiniti“, rekla je između ostalog Anamaria Begić.

Marin Udovičić direktor tvrtke „Tehnozaštita“ d. o. o. iz Mostara izrađivača procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke upoznao je članove radne skupine o dinamici izrade, kao i podacima koje je potrebno dostaviti za izradu navedenih planskih dokumenata.

Članovi radne skupine za izradu procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara Županije Zapadnohercegovačke  koje je imenovao ravnatelj Uprave civilne zaštite su: dr. sc. Drago Martinović, Zoran Polunić, Mladen Bošnjak, Srećko Vukojević, Mile Ivanković i Anamaria Begić iz Uprave civilne zaštite, Petar Penava Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša, Lenka Šimić iz Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, Mario Škegro iz Ministarstva financija, Mate Lončar iz Ministarstva gospodarstva, Ivan Soldo iz Zavoda za poljoprivredu, Jadranka Karačić iz Ministarstva unutarnjih poslova, Miro Marić iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa, Ante Begić iz Šumsko-gospodarskoga društva Županije Zapadnohercegovačke, Ivo Ćavar iz Zavoda za javno zdravstvo, Mario Bajto iz  grada Ljubuški, Željko Vukoja iz grada Široki Brijeg, Ante Galić iz općina Grude, Ivan Milićević iz općina Posušje i Marijan Artuković stručnjak iz područja zaštite od požara.

Općina Posušje i gradovi Ljubuški i Široki Brijeg također su započeli s aktivnostima na izradi procjene ugroženosti od požara i plana zaštite od požara, dok su u Općini Grude u tijeku pripreme za početak izrade navedenih planskih dokumenata, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

radioposusje.ba