Radioposusje
- 29.03.2020.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke (MUP ŽZH) na prostoru ŽZH u protekla 24 sata nije zabilježeno kršenje mjera samoizolacije niti kršenje mjera kretanja izrečenih starijim osoba od 65 i mlađima od 18 godina. Izrečene su dvije kazne za kršenje policijskog sata koji je sada na snazi od 19 sati do 5 sati. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH trenutno se u samoizolaciji nalazi 1 010 osoba, 43 osobe su ušle u samoizolaciju, a 3 osobe su izašle.

Testirano je 6 osoba na korona virus za koje još uvijek nemamo podatke. Dvije osobe iz Širokog Brijega i vezane su za klaster u Jarama, a četiri osobe s područja Posušja koje su povezano s prvozaraženom u Posušju. Do sada je na prostoru ŽZH zaraženo ukupno 17 osoba, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

Nove odluke stožera civilne zaštite ŽZH

Na danas (nedjelja 29. ožujak) održanoj telefonskoj sjednici Stožera civilne zaštite ŽZH usvojena je odluka o pomjeranju policijskog sati na 20 sati i sada važi policijski od 20 do 5 sati.

"Potvrđujemo da nam je potvrđena još jedna zaražena osoba s područja Širokog Brijega koja je hospitalizirana u SKB Mostar", priopćeno je iz Stožera CZ ŽZH.

Radioposusje.ba