Radioposusje
- 05.03.2020.

Na Mokrom docu ovoga su se četvrtka sastale ekipe ŽNK Inter iz Posušja i ŽNK Brotnjo iz Čitluka u prijateljskom susretu koji je završio pobjedom domaćih nogometašica od visokih 9:1. Obje ekipe natječu se u Prvoj ženskoj ligi FBiH - jug u kojoj je nakon jesenskog dijela Posušje u sredini ljestvice od sedam ekipa, dok je Brotnjo drugoplasirano.

Trener Intera Toni Kovač bio je zadovoljan pokazanim već nakon prvog poluvremena koje je završilo vodstvom Posušanki od 3:0. "Odlično. Cure su rastrčane. Već u prvom poluvremenu vodstvo je moglo biti i veće", kazao je zadovoljno trener Kovač, ističući kako je ženski nogomet polučio veliko zanimanje kod djevojčica i djevojaka u Posušju i ide naprijed. Podsjećamo, prošle sezone startali su u Drugoj federalnoj ligi gdje su odmah pokazali ozbiljan pristup igri, a takav su pristup nastavili pokazivati i u Prvoj ligi. Zapravo su mnoge fascinirali pokazanim  u ove dvije godine otkako djeluje posuški ženski nogometni klub.

Predsjednik Uprave ŽNK Brotnjo Dane Bevanda prokomentirao je dosadašnji tijek priprema i istaknuo ambicije kluba. "Imamo dugu tradiciju. Prošle godine osvojili smo Drugu ligu. Ove godine cilj nam je barem doigravanje za prvaka. Svi su radili na pojačanjima. Za razliku od ekipa u Hercegovini, ekipe iz Bosne lakše dolaze do igračica. Imamo dosta reprezentativki i mi i Inter i cure teže prema naprijed, a tako trebamo i mi“, kazao je gospodin Bevanda.

Golmanica Intera Anamarija Prljević, standardna šesnaestogodišnja reprezentativka, s puno respekta govorila je o protivniku, ekipi Brotnja. "Težak protivnik, Brotnjo, no naše su cure puno napredovale u ove dvije godine i nadam se da ćemo izrasti u nešto više", kazala je Anamarija na početku susreta. Anamarija je i ovoga vikenda boravila u kampu u  Zenici. Upitali smo ju i za reprezentativne obveze u selekciju U-17. Prokomentirala je posljednja dva prijateljska reprezentativna kadetska susreta protiv Srbije  koje su igrali krajem veljače, koji su završili neriješeno. "Uvijek nam je Srbija bila težak protivnik, tako je bilo i ovaj put. Sad nam je dva mjeseca pauza, onda idemo na razvojni turnir u Finsku u svibnju“. Kako je Anamarija često na relaciji Tomislavgrad, Posušje, Zenica, a uz nogomet tu su i školske obveze, upitali smo kako stiže sve posložiti. „Ako volite nešto, onda vam ništa nije teško. Nogomet je moj život, voljela sam ga od malena", kazala je Anamarija Prljević. Za njom je sjajna godina, a pred njom budućnost.   

Ekipa Posušja u svojim redovima ima još jedno reprezentativno ime. To je Anamarija Landeka koja je pozvana u U-15 reprezentaciju. "Nisam očekivala poziv i stvarno sam se oduševila", kazala je skromno Anamarija koja je, kako kaže, također nogomet počela igrati kao mala.

U ekipi ŽNK Inter Posušje više nije ponajbolja igračica Matea Galić, koja s obitelji živi u Njemačkoj gdje igra u Prvoj ligi. Želimo joj puno uspjeha, kao i našim curama koje ostaju dio žutog tima s Mokrog doca pokazujući koliko ozbiljno i predano pristupaju zadacima. Njihovu ljubav prema nogometu razumiju i podržavaju roditelji, obitelj i prijatelji koji su ih s velikom pozornošću pratili ovoga četvrtka po hladnom vremenu. Utakmica je odigrana na pomoćnom terenu stadiona s početkom u 19:30.

radioposusje.ba

Najnovije vijesti

Radioposusje
- 27.09.2020.
Radioposusje
- 27.09.2020.
Radioposusje
- 27.09.2020.
Radioposusje
- 27.09.2020.