Radioposusje
- 29.11.2021.

10. kolo kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine odigrano je u nedjelju i u Posušju. Kuglačima iz Posušja u goste su stigli igrači kuglačkog kluba „Zrinski“ iz Ljubača kod Tuzle. Kuglači Posušja su nadigrali ekipu iz donjeg djela tablice rezultatom 7: 1. „Mi smo bili izraziti favoriti tako da je pobjeda bila očekivana. Prvi par igrali smo ja i brat Pere koji je ovaj put imao i naveći broj srušenih čunjeva. Pere je tako srušio 634 čunja. Ns dvojica u paru napravili smo razliku od 180 srušenih čunjeva. U drugom paru su igrali Ivo Petric i Mario Prljević. Prljević je dobio, a naš mladi Ivo je izgubio. No, nije to ništa strašno s obzirom da naš Ivo ima samo 16 godina i pred njim je dosta vremena i uhodavanja. Već je dovoljno dobar da nastupa za našu ekipu. Treći par igrali su Bono Šarac i Ante Mišetić i oni su utakmicu dovršili s pobjedama“, kazao je za naš radio Ivan Iko Petric iz Kuglačkog kluba Posušje.

Ivica Stjepić trener i igrač u Kuglačkom klubu „Zrinski“ Ljubač je kazao za naš radio da je teško konkurirati ekipi iz Posušja na njihovom terenu. „ Mi smo zapravo zadovoljni s ovim rezultatom. Imali smo ambiciju za dobiti jedan bod i to smo uspjeli. Prvom paru , braći Petric koji su i reprezentativci nismo uspjeli konkurirati. U drugom paru osvojili smo bod, u trećem paru opet nije bilo sreće. No, kažem, zadovoljni smo jer tko ovakoj ekipi uzme bod, to je uspjeh“, kazao je za naš radio Stjepić.

Iduće kolo, 11. po redu je ujedno i posljednje kolo prvog djela sezone kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine. Kuglači Posušja odlaze na gostovanje kod ekipe „Posavine“ u Gradišku. 

Nakon 11. kola  slijedi stanka u kojoj će se odigrati Kup Bosne i Hercegovine. Prvenstvo ponovo počinje u drugom djelu siječnja iduće godine. Kuglači Posušja na tablici su na trećem mjestu. 6 bodova bježi im „Borac“ iz Banja Luke koji je neporažen u prvom djelu sezone. Kuglači Posušja su ove sezone upisali dva poraza.

Radioposusje.ba (tekst: Z. Pišković)