Radioposusje
- 17.06.2021.

Današnjim utakmicama 1. kola skupina počelo je Europsko košarkaško prvenstvo za žene. Na EuroBasketu nastupa 16 reprezentacija podijeljenih u 4 skupine po 4 ekipe, najbolja momčad iz svake skupine plasirat će se izravno u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana razigravat će za preostala četiri mjesta dok će posljednja ekipa iz skupine ispasti s natjecanja.

Hrvatska reprezentacija nalazi se u skupini D s Francuskom, Češkom i Rusijom. Prvu utakmicu Hrvatice igraju večeras u 20:45 h protiv Francuske koja je veliki favoriti ali u sljedeće dvije utakmice Hrvatice će sigurno imati svoju šansu pogotovo zbog optimizma kojeg su donijele s priprema gdje su pobijedile svih 7 prijateljskih utakmica.

Nama najzanimljivija činjenica je ta da je dio Hrvatske reprezentacije kao jedna od nositeljica igre sjajna Posušanka Ana Marija Begić. Ona je prošlu sezonu odradila odlično u Talijanskoj Virtus Bologni a kao nagrada za to došao je prelazak u prvakinje Poljske i Euroligaša Arku Gdyniju. Begić tako ovo prvenstvo dočekuje na vrhuncu svoje karijere s 27 godina te joj želimo puno sreće.

Radioposusje.ba