Radioposusje
- 15.05.2022.

Karate klub Posušje bio je u subotu, 14. svibnja domaćin II. kola karate lige regije Hercegovine. U gradskoj športskoj dvorani jučer je bilo preko 350 natjecatelja iz 15 klubova. Karate klub na domaćem terenu je nastupio s 24 natjecatelja te uzeo 21 medalju.

Mi smo prezadovoljni i s organizacijom turnira, ali i osvojenim medaljama. Uvijek je se moglo više, ali naš rezultat je realan“, kazao je za naš radio trener u Karate klubu Posušje Marko Čamber. Među klubovima koji su boravili u Posušju, bili su i karate klubovi iz Metkovića i Dubrovnika, ali i karataši iz Makarske. „Tu su bili i natjecatelji iz karate klubova Brotnjo iz Čitluka, Širokog Brijega i Zrinjskog koji su prošle uzeli u RH peko25 medalja na državnim prvenstvima i oni su svi ova put bili u Posušju. Prezadovoljni smo kako je prošao cijeli turnir“, istaknuo je Čamber.

Zlato su u svojim kategorijama u Posušju i domaćeg kluba uzeli u borbama Sara Čamber, Josip Buntić i Ivna Petrović. Zlato je pripali u kategoriji ekipno djevojčicama od 12 do 13 godina u katama, a ekipu su u ovoj kategoriji činile Matea Čamber, Marija Jukić i Petra Jukić. U kategoriji djevojčica 10 i 11 godina u katama osvojila je ekipa u sastavu Ružica Topić, Lana Leko i Katarina Rezo.

Srebro u borbama u svojima kategorijama uzele su Ivana Čamber, Sara Bešlić (dvije medalje), Lea Rezo, Marija Jukić, Zvonko Jukić i Ana Budimir.

Srebro u katama ekipno u uzrastu 12 i 13 godina djevojčice uzele su Lana Biško, Lucija Biško i Jelena Pavković.

Srebro su u borbama ekipno uzele i djevojčice uzrasta 12 i 13 godina u sastavu Matea Čamber, Marija Jukić i Petra Jukić.

Bronca u borbama u svojim kategorijama pripala je Matei Čamber, Mariju Kovaču, Petri Jukić, Lani Leko, Miri Bešliću, Kristini Galić i Ivanu Leki.

Broncu u katama ekipno uzeli su idječaci uzrasta 10 i 11  godina u sastavu Mario Kovač, Ivan Leko i Josip Buntića.

Iz Karate kluba Posušje zahvalili su svima koji su pomogli u organizaciji, TKD klubu „Poskok“ Posušje koji je ustupio sva 3 tatamija, te Svadbenom salonu Stević koji je napravio izvrsnu hranu za naše suce, ali i svim trenerima, klubovima, natjecateljima koji su došli u naše Posušje, posebno onima koji su uzeli medalje, kao i svim članovima domaćeg kluba koji su pomogli u organizaciji drugog kola lige regije Hercegovina.

Inače, zadnjih tri mjeseca članovi karate kluba Posušje nastupili su na devet turnira. Iduće kolo lige regije Hercegovina se održava u Trebinju, a članovi posuškog kluba će svoje medalje tražiti i na ovom natjecanju.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)