Radioposusje
- 04.07.2022.

Uspješno je ove nedjelje odvožen ovogodišnji Posuški đir. Naime, u organizaciji Biciklističkog kluba „Pony“ Posušje ove godine odvozio se 8. po redu Posuški đir. Okupio je više od 200 biciklista različitih uzrasta. „Zapravo ima najviše mladih i to je ono što nas posebno veseli. Vožnje su prošle bez problema i na kraju krajeva kad se sve završi najvažnije je da je prošlo bez ikakvih problema. Više od 200 biciklista je stvarno jedan lijep broj i baš smo prezadovoljni“, kazao je Mladen Šego ispred Biciklističkog kluba „Pony“. Dodao je da je i ovaj đir održan uz potporu i organizaciju članova kluba, mnogih sponzora kojih je ove godine bilo više nego ikada, ali i policije iz Posušja koja je osiguravala sudionike biciklijade u prometu.

Vozilo se i ove godine tradicionalnim turama. Za one mlađe od 12 godine đir je prošao ulicama Posušja, dok je onaj zahtjevniji zaokružio Posušje, odnosno one prometnice koje spajaju tri kružna toka u Posušju. Dionica je to koja je duga oko 10 kilometara, te za većinu sudionika nije bila previše zahtjevna.

Posušku biciklističku manifestaciju su podržali i biciklistički klubovi iz Imotskog, Rame i Ljubuškog. Mario Milas iz grupe biciklista iz Imotskog koji su podržali ovaj događaj je za naš radio kazao da je ovaj događaj u Posušju stvarno odličan. „Baš sam sretan kada vidim koliko mladih sudjeluje na biciklijadi. Mladi su previše izloženi raznoraznim nebitnim informacijama i sadržajima iz medija, odvući ih od tih nebitnih stvari je zapravo cilj ovakvih događaja. Upravo zato mi ovakve događaje pokušavamo organizirati i podržati u svim sredinama u ovoj okolici“, kazao je Milas za naš radio.

Nakon vožnji, za sve sudionike osigurano je piće (voda, sokovi, pivo), hrana (roštilj), ali i nešto slatko (sladoledi). Spomenimo još da je Posuški đir još jedan događaj kulturno – zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)