Radioposusje
- 22.06.2022.

Posuške cheerleadersice su u utorak, 22. lipnja održale završnu priredbu kojom su zaključile jako uspješnu sezonu za 2021./2022. godinu. Cheerleadersice su pokazale svoje koreografije koje su uvježbane tijekom godine, uručene su im pohvalnice i najboljim od njih prigodni pokloni. Nagrade su dodijeljene najvrjednijim članovima kluba koji su dio kluba četiri godine.

Sad slijedi mali odmor preko ljeta, a zatim nova iskustva, putovanja i plesovi u rujnu kad počinje nova sezona. HCK Posušje se zahvaljuje sponzorima koji su nam pomogli ovom prilikom Binvest, Penava Posušje, Dječjem vrtiću Veseli školarac, ali našoj Zrinki Pavković i svim roditeljima koji su uz nas cijelu godinu“, rekli su nam voditelji Hrvatskog cheerleading kluba Posušje.

„Inače, važnosti i dobrobit plesa itekako je potrebna za djecu, otvara prostor za izražavanje osjećaja djece koja su u dobi kada odrastaju i sazrijevaju, a ponekad u nemogućnosti sve to izraziti riječima. Neverbalno izražavanje u toj fazi života je ključno. Djeca dobivaju mogućnost izraziti se, priliku da budu viđeni u izražavanju i dobrodoćli s tim osjećajima. Ples služi tome da mehanika i koordinacija budu u najboljoj funkciji čovjeka,a ne da je nerazvijena. Ples razvija i toleranciju u društvu, prihvaćanje, samoprihvaćanje i razvija samopouzdanje. Dobrobiti plesa su nemjerljive. Ples ima ogromne utjecaje i na razvoj mozga, dopušta razvijanje sinapsi pri kretanju, povezuje sinapse koje se nikako drugačije ne mogu povezati nego kretanjem, a ako je tjelesni rad popraćen emocijama onda je to iscjeljivanje, transformacija i izgradnja svježih i novih informacija u mozgu koje onda stvaraju novu stvarnost za pojedinca“, kazali su nam u Hrvatskom cheerleading klubu Posušje.

Prilika za upis novih članova u ovaj klub bit će na početku nove školske godine.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)