Radioposusje
- 07.05.2021.

Posušanin David Čamber ima 16 godina i jedan je od najvećih nogometnih talenata ikad u Bosni i Hercegovini. Čamber je početkom godine potpisao profesionalni ugovor s HŠK Zrinjski i postao najmlađi igrač s profesionalnim ugovorom a sada odlazi u Italiju u Veneziju koja je na pragu ulaska u Talijansku Seriju A te je postao najmlađi igrač za kojeg je plaćena odšteta (150 000 eura). David je ove sezone nastupao za kadete Zrinjskog s kojim je osvojio naslov prvaka a zaigrao je i za juniore u finalu kupa BiH kojeg su osvojili. Njegova pozicija je napadač i naravno igra za mlađe uzraste reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tek mu je 16 a već je postigao tolike uspjehe u kratkoj karijeri te već sada možemo biti sigurni da ga čekaju velike stvari u budućnosti.

Ponosni na našeg Posušanina kontaktirali smo ga kako bi mu čestitali i čuli njegove dojmove o svemu.

Razgovor pročitajte u nastavku:

-Pozdrav Davide, prvo si postao najmlađi igrač s profesionalnim ugovorom a sada i najmlađi za kojeg je plaćena odšteta, kako se osjećaš nakon svega toga?

David: Tako je, pa osjećam se dobro ipak je to za mene velika stvar za moju karijeru i moj razvoj.

-Zašto si se odlučio za odlazak iz Zrinjskog u Veneziju, sigurno je primamljiva mogućnost igranja Serije A kada dođeš do seniora?

David: Pa odlučio sam se za odlazak iz tog razloga što gledam da se što bolje razvijam kao igrač i mislim da je to dobar put za bolju budućnost.

-Prije 2 dana si s juniorima osvojio kup BiH, nisi mogao zamisliti bolji oproštaj od kluba?

Da u Zenici smo porazili Zvijezdu 09 sa 1:0, to mi puno znači kao i titula prvaka kadetske lige za oproštaj od kluba

-U Italiju ideš sam? Bojiš li se više života daleko od kuće ili toga kako ćeš se snaći na terenu?

David: U Italiju idem sam tako je, pa ne bojim se života daleko od kuće već sam se ranije odvojio od obitelji tako da to neće biti problem, a na terenu ću pokušati što prije da se uklopim u ekipu.

-Igraš napadača, možeš nam za one koji te nisu pratili opisati sebe kako voliš igrati, možda istaknuti neku svoju najveću vrlinu ili menu u igri?

David: Pa evo što da kažem, ja volim bržu intenzivnu igru na utakmicama dajem maksimum a za mane i vrline mogu samo reci da ću mane probati ispravljati a vrline dići na veću razinu.

-Hvala Davide na razgovoru i želimo ti svu sreću i zdravlja u karijeri!

David: Hvala vam!

Radioposusje.ba