Radioposusje
- 09.07.2016.

Samo dva dana dijele nas od 2. Mercedes Meetinga Hercegovina koji će se održati u nedjelju 26. lipnja u Širokom Brijegu u organizaciji Udruge Mercedes Fan Klub Hercegovina.

Riječ je o skupu vlasnika i ljubitelja Mercedes-Benz automobila iz nekoliko zemalja koji će se i ove godine okupiti u Širokom Brijegu točnije na Trnskoj cesti 120 u naselju Trn.

Skup je međunarodnog karaktera te organizatori očekuju više od 2.000 posjetitelja i 400 automobila iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Mađarske, Njemačke i Švicarske. Početak okupljanja je u 13.00 sati, a Meeting će svečano otvoriti u 14.30 sati gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

U 15.00 sati bit će održan defile automobila ulicama Širokog Brijega, a po povratku na plato održavanja Meetinga bit će snimljena velika milenijska fotografija u čijem snimanju će sudjelovati svi posjetitelji.

Iz bogatog programa izdvajamo izložbu oldtimera, a najstariji među njima bit će Mercedes-Benz SSK iz 1929. godine. Uz najstarije Mercedese, posjetitelji će moći uživati u najnovijim linijama ove marke automobila koje će izložiti auto saloni iz Hercegovine.

U 17.00 sati održat će se pokazna vježba Gorske službe spašavanja Široki Brijeg i Vatrogasnog društva Široki Brijeg koji će simulirati spašavanje vozača i suvozača iz zapaljenog automobila, naravno u kontroliranim uvjetima. Nakon toga svi posjetitelji bit će upoznati s time kako pomoći osobama unesrećenima u prometnoj nesreći.

Nakon pokazne vježbe, točnije u 18.00 sati uslijedit će izbor najboljih automobila u četiri kategorije, a u 19.00 sati posjetitelji će moći sudjelovati u zabavnim igrama gdje će moći osvojiti nekoliko nagrada.

Tijekom cijelog dana prikupljat će se bogata humanitarna tombola čiji će cijeli iznos biti, kao i prošle godine, doniran Domu ”Marija naša nada” iz Širokog Brijega koji skrbi za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju. Izvlačenje dobitnika tombole održat će se u 20.00 sati.