Radioposusje
- 09.07.2016.

U sjećanje na glumca i umjetnika Darka Ćurdu, sinoć je u kinodvorani Posušje odigrana predstava Meštar u vrhunskoj izvedbi glumaca HNK Mostar, u organizaciji udruge PAUK.
Naime, odnos puka i umjetnika, velikog vođe i umjetnika, za vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarotija, zaintrigirao je publiku i zadržao pozornost do kraja svih dvjestotinjak ljudi koji su se nalazili u kinodvorani. Ne samo da je publika bila zadovoljna ovom dramom Nedjeljka Fabria iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nego su i glumci bili jako zadovoljni publikom, baš kako navodi i redatelj predstave Velimir Pšeničnik Njirić, koji je uz to i glavni glumac.

Jako smo zadovoljni uvjetima i time kako nas je publika prihvatila. Drago nam je što smo još jedanput igrali u Posušju  te se svakako radujemo daljnjoj suradnji s PAUK-om,

rekao je Njirić.
Ovo je već četvrta godina kako udruga PAUK prigodnim programom obilježava sjećanje na glumca i umjetnika Darka Ćurdu. Prije početka same predstave, najuža rodbina i prijatelji posjete Ćurdin grob i prigodnim govorima prisjete se njegova života, djela i svega što je napravio za Posušje.
Ovo je još jedan uspješni događaj u organizaciji udruge PAUK, a koji se odvija u sklopu Posuškog lita. Svakako vrijedi spomenuti i spektakl kakvim nas PAUK-ovci počaste svake godine velikim koncertima. 
12.8. na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju očekuje nas koncert Crvene jabuke i Teške industrije, na kojemu se očekuje mnogobrojna publika, kako je to bilo i na prošlim koncertima počevši od Zabranjenog pušenja preko Opće opasnosti pa do prošlogodišnjeg koncerta Prljavog kazališta. 
Svi željno iščekuju 12.8. A tko ne zna kakav spektakl bude na posuškom Trgu, neka dođe i uvjeri se. Ulaz je slobodan!