Radioposusje
- 25.03.2020.

Prema informacijama koje je objavio Federalni zavod za javno zdravstvo na svojim internetskim stranicama danas (srijeda 25. ožujak) u Zapadnohercegovačkoj županiji je ukupno 6 osoba zaraženih korona virusom. Podaci su to do 18 sati. U međuvremenu je još jedan potvrđen slučaj. Iz stožera civilne zaštite ŽZH je za jabuku. tv potvrđeno da je prvi slučaj potvrđen i u Grudama.

Nakon što je tijekom utorka potvrđen prvi slučaj, istoga dana još dva zaražena, u srijedu, 25. ožujka, je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH Tomislav Pejić na tiskovnoj konferenciji  Stožera civilne zaštite ŽZH kazao da je još četvero ljudi upućeno na testiranje. Kako doznaje portal Jabuka.tv iz Stožera civilne zaštite ŽZH, potvrđeni slučajevi su iz Širokog Brijega i povezani su s prvozaraženom. Riječ je o dvije muške i jednoj ženskoj osobi.

S novim oboljelim osobama trenutni broj zaraženih u Bosni i Hercegovini iznosi 173, u Federaciji Bosne i Hercegovine je trenutno 57 zaraženih, od toga broja 3 su smrtna ishoda.

Rješenja o samoizolaciji

Spomenimo da su u Federaciji Bosne i Hercegovine do 24. ožujka federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima u FBiH izdali su ukupno 17 002 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor/ograničenom kretanju/izolaciji na period od 14 dana. Od toga broja na graničnom prijelazu Osoje izdano je 39 ovakvih riješenja. Prema podacima koje smo danas dobili u općini Posušje, trenutno 191 osoba ima rješenje o samoizolaciji, uz napomenu da se ovi podaci mijenjaju iz sata u sat.

radioposusje.ba