Radioposusje
- 08.11.2019.

Danas je veći dio dana u Hercegovinoi prošao bez kiše. Slaba kiša prema Federalnom hidrometeorloškom zavodu BiH je moguća u večernjim satima na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne.

Vikend pred nama ponovno nosi promjenjivo vrijeme povremeno uz kišu i pljuskove, priopćio je meterolog iz Mostara Zoran Zadro u svojoj prognozi koju je objavio danas na svojoj facebook stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Obilna kiša se ponajprije očekuje u Crnoj Gori, Jadranu, Hercegovini, većem dijelu sjeverne Makedonije, te istoku srednjem i jugozapadnom dijelu Bosne.

Puhati će slab do umjeren južni, jugozapadni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu  i crnogorskom primorju, te na jugozapadu i zapadu Bosne mogući su povremeni jaki udari jugozapadnog i južnog vjetra.

Temperature tijekom vikenda i dalje sasvim ugodne za ovo doba godine, tako da će se one kretati uglavnom od 8°C  do 21°C, a noćne i jutarnje vrijednosti uglavnom od 7°C do 18°C.

Prema Federalnom hidrometeorloškom zavodu BiH sutra Bosni i Hercegovini oblačno. Prije podne kiša se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tijekom noći na nedjelju kiša u cijeloj zemlji. Vjetar većinom umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Glavnina kiše u jutarnjim satima. Prije podne većinom prestanak oborina, a od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C.

Vrijeme nakon vikenda promjenjivo

Početkom idućeg tjedna vrijeme će se nakratko smiriti, tako da će u većem dijelu regije biti i sunčanih razdoblja. Sredinom tjedna stiže novo pogoršanje vremena uz kišu i pljuskove. Pri tome ponovno mogu pasti velike količine kiše uz nova lokalna plavljenja, ponajprije u obalnim i priobalnim dijelovima regije. Kako se sada čini promatrajući slike koje prikazuju odstupanje oborina, čini se da ćemo na dugotrajnu stabilizaciju vremena i konkretnije zahlađenje pričekati još neko vrijeme, priopćeno je na stanici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Radioposusje.ba