Radioposusje
- 28.05.2020.

Na 20. izvanrednoj sjednici Federalnog stožera civilne zaštite usvojen je i Vladi FBiH upućen na razmatranje i odlučivanje prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH i to sa 31. svibnja ove godine. Odlukom o proglašenju prestanka stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa na području FBiH zadužit će se Federalni stožer civilne zaštite i Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva da i dalje prate i procjenjuju stanje epidemiološke situacije na području FBiH i na toj bazi utvrđuju mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja koronavirusa, priopćila je Federalna uprava civilne zaštite.

Van snage su stavljene naredbe kojima je obustavljen rad shopping tržnih – centara, pružanje usluga unutar ugostiteljskih objekata svih kategorija i u hotelima. Tako je ovom odlukom dopušteno otvaranje svih gospodarskih subjekata koji se nalaze u tržnim centrima, trgovinama, ugostiteljskim objektima i drugima. Također, Federalni stožer civilne zaštite na sjednici donio je odluku kojom se odobrava rad ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru uz propisane epidemiološke mjere. I ova odluka stupa na snagu odmah.

Van snage su stavljene i naredbe koje nisu imale rok primjene. Novom naredbom, koja će se primjenjivati do 30. svibnja u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjena upotreba i konzumiranje nargila (šiša). Ublažavanje svih ovih mjera podrazumijeva obavezno poštivanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

radioposusje.ba