Radioposusje
- 11.08.2019.

15. po redu memorijal pod naslovom „Nenadić, Begić, Miloš“ odigran je jučer na stadionu Mokri dolac u Posušju. Pored domaćina, veterana NK Posušja, sudjelovali su NK Rakitno, NK Dinara iz Knina i NK Romantičari iz Koprivnice. Najbolji su bili veterani iz Posušja koji su treću godinu za redom osvojili turnir, stoga su u posjed dobili prijelazni pehar koji im je uručio Mladen Begić, ministar branitelja ŽZH. Oni su u finalu pobijedili Romantičare iz Koprivnice. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala.

Dvije su pobjede dovele veterane Posušja do kraja: prva protiv Dianare iz Knina, i ona finalna protiv Romantičara. Veteran Posušja Jerko Ćesić Ljudina smatra da to nije slučajno. „Mi imamo kvalitetu, snagu i moć. Dokaz tome je i rezultat koji smo polučili u regionalnoj ligi veterana gdje 12 ili 13 mjeseci nismo izgubili utakmicu“, kazao je Ljudina i dodao da je memorijal jedan lijep događaj za preminule članove kluba Miljenka Nenadića, Ivicu Miloša i Marija Begića Maku.

Jedan od voditelja veterana Ljubo Crnogorac Šeki se prisjetio kako je prije 15 godina započeo turnir, najprije kao spomen na iznenada preminulog člana kluba Ivicu Miloša. „Ekipa je onda dobro odlučila da se u naziv uključi i pokojni Nenadić koji je već imao neki juniorski turnir. Prošle godine potpuno zasluženo u naziv turnira smo uključili našeg kapetana Maku“, kazao je Šeki. Dodao je da je turnir protekao u izvanrednoj atmosferi. „Stoga svima koji su pomogli veliko hvala. Turnir zbog svega toga dobiva doista visoke ocjene. Hvala i obiteljima naših pokojnih članova kluba koji su također danas s nama na turniru“, kazao je Šeki.

Joško Ćaćić, voditelj ekipe iz Knina je pohvalio turnir kazavši da ova suradnja i druženje s Posušjem je započelo prije desetak godina. „Drago nam je ovdje doći jer tu živi hrvatski narod. Dan je prošao dobro. Tereni su ovdje veliki na što mi možda nismo navikli. No, turnir je memorijalni, pa bi se ja još jednom prisjetio pokojnog Begića kojega sam dobro poznavao. Družili smo se, pjevali, veselili kad god je bila prilika i doista mi je žao jer je tako rano preminuo“, kazao je Ćaćić.  

Vlatko Ciganek iz Koprivnice je pohvalio organizaciju turnira i dodao da se igrao dobar nogomet. „Nogomet je bio jako dobar iako smo svi veterani. Zaslužena pobjeda Posušja u finalu koji su pokazali i odigrali baš dobar nogomet“, kazao je Ciganek.

Marin Markota iz ekipe veterana Rakitna se zahvalio domaćinima koji su ih ove godine pozvali na turnir. „Nama je ove godine pripala utješna nagrada. Možda smo mogli bolje. Odradili smo nedavno zahtjevne pripreme i nismo danas bili kompletni pa je sve to pomalo utjecalo. Nadamo se da će ubuduće biti bolje i da će Rakitno imati značajniju ulogu u ovome turniru“, kazao je Markota. Dodao je da je turnir prije svega lijepa gesta za trojicu preminulih članova kluba koji su svi prerano preminuli.

Za finalnu pobjedu na ovogodišnjem turniru, priznanje je veteranima Posušja dodijelio Mladen Bašić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO - a HB podružnice Posušje. Drugoplasiranim Romantičarima priznanje je uručio Tomislav Begić, sin pokojnog Marija Begića Make, trećeplasiranima je priznaje uručio Stipe Nenadić, brat pokojnog Miljenka Nenadića koji je poginuo u domovinskom ratu, dok je nagradu za fair play ekupu veteranima Rakitna uručio Željko Miloš, brat pokojnoga Ivice Miloša.

radioposusje.ba