Radioposusje
- 08.07.2019.

Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje započinje večeras na terenu OŠ Ivana Mažuranića u Posušju.

I ove godine na turniru će nastupiti 18 skupina. Ekipe su manje-više iste kao i prošle godine, s tim da ove godine nema ekipa Vojuše i Vinjana II, ali zato su prijavljene ekipe Grad i Sutina.

Prvu večer malonogometnog turnira igraju  Čitluk – Marasov Brig, Durmišuša – Carski Gaj, Gradac – Batin i Gornji Jukići – Donji Jukići.

Naslov brani ekipa Meljakuše. Grupna faza turnira traje do srijede 17. srpnja. Svaku večer igraju se četiri utakmice. Prva započinje u 19.30 sati, druga u 20.30 sati, treća u 21.30 sati, a ona posljednja u 22.30 sati.

Najbolja ekipa će predstavljati Posušje u Ligi Hercegovine koja se ove godine održava u Posušju od 19. do 25. kolovoza.

Malonogometni turnir i ove godine je u organizaciji Organizacijskog odbora malonogometnog turnira i Športskog saveza općine Posušje. Predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić je kazao da će i ove godine biti jak i kvalitetan turnir. „Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti te da će turnir proći u fer natjecanju ekipa“, kazao je Širić.

Ulaganja u školsku infrastrukturu

Predsjednik športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić je istaknuo da se i ove godine planiraju ulaganja u školu od sredstava turnira. „Zadnje tri godine uloženo je 55 000 marka u rekonstrukciju infrastrukture škole. Imali smo asfaltiranje igrališta, postavljanje zavjesa tj. zaštite od sunca u onim učionicama koje su previše izložene suncu, te projekte uređenja dvorišta, a sve to u cilju što kvalitetnijih uvjeta za naše osnovce. Ove pak godine sredstva bi trebala otići na rekonstrukciju zapadnog zida škole kojemu je potrebna obnova. Nadamo se da će doteći i sredstava za nabavku interaktivne pametne ploče kako bi započeli s još boljim uvjetima praćenja nastave naših osnovaca“, kazao je Širić.

Radioposusje.ba (foto: posusje.net)