Radioposusje
- 20.03.2019.

Povodom Svjetskog dana voda HPD Pločno organizira planinarski pohod „Ružički potok“. Tradicionalni je ovo izlet i za sve one koji nisu članovi planinarskog društva. Izlet je jednodnevni i predviđen je u nedjelju 24. Ožujka. Polazak je u 9 sati od Šimića pećine ili u 8:30 sa brane na jezeru u Tribistovu (pristup automobilima asfaltiranom cestom), priopćeno je iz HPD Pločno.

Planinarska staza vodi uz Ružički potok i uspinje se kroz borovu šumu sve do vrha Oštrca. Po povratku je planiran odmor i druženje uz vatru u Šimića pećini. Hrana i piće iz ruksaka, a za one koji idu prvi put to znači da svatko za sebe nosi hranu i piće.  Tura nije osobito teška, tako da je pogodna za sve starosne skupine i one koji su manje fizički spremni. Tura traje oko 4 sata ukupno.

Kako sada stvari stoje sa prognozom moglo bi nas poslužiti odlično vrijeme, pravi proljetni sunčan dan, idealno za odlazak u prirodu,  zato iskoristite priliku i upoznajte prelijepi potok čija voda svakodnevno dolazi u naše domove, priopćeno je iz HPD Pločno. (zp)

Radioposusje.ba