Radioposusje
- 02.12.2018.

Upravni odbor Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP), na sjednici održanoj u petak, 30. studenoga 2018., usvojio je program rada 13. skupštine UGP-a koja će se održati u četvrtak, 6. prosinaca 2018. u 12.00 sati, u Posušju.

Skupština će biti organizirana kao tematska, na temu:

Udruge gospodarstvenika/poslodavaca i poslovno okruženje – stanje i mogućnosti.

Cilj ove tematske skupštine je analizirati postojeće stanje po pitanju prihvaćanja prijedloga gospodarstvenika za poboljšanje poslovnog okruženja, te temeljem te analize doći do zaključaka i prijedloga, koji će se kao zahtjev uputiti nadležnim institucijama, na svim razinama u BiH, da se prijedlozi gospodarstvenika, konačno, počmu uvažavati i prihvaćati.

Po analizi lakoće poslovanja u 190 zemalja svijeta, koju je uradila Svjetska banka za 2019., BiH je pala za tri mjesta u odnosu na prošlu godinu, nalazi se na 89 mjestu i po lakoći poslovanja BiH ima najlošije uvjete u Europi. BiH je posebice loše ranigirana po lakoći osnivanja poduzeća i po tom kriteriju je na 183 mjestu. Po kriteriju dobivanja građevinske dozvole nalazi se na 167, a po poreznoj politici na 139 mjestu.

Na skupštini će pored članova UGP-a biti i predstavnici devet udruga gospodarstvenika i poslodavaca iz FBiH: Asocijacija poduzetnika Mostar, Udruženje poslodavaca FBiH, Udruga poslodavaca Vitez, Udruga poslodavaca Žepče, Udruženje poslodavaca kantona Sarajevo, Udruga/udruženje privrednika Biznis centar Tešanj/Jelah, Udruga poslodavaca Usora, Udruga gospodarstvenika Tomislavgrad i Link Mostar.

U panel diskusiji sudjelovat će pet predstavnika gospodarstvenika i poslodavaca, a moderator panela bit će urednik i voditelj emisije Poslovni kompas, Miljenko Buhač, koja se emitira svake srijede na Našoj TV.

Udruga gospodarstvenika Posušje