Radioposusje
- 07.12.2018.

4. prosinca 2018. godine u Matici hrvatskih iseljenika u Zagrebu održana je multimedijalna izložba likovnih, fotografskih, video i literarnih pobjedničkih radova djece i mladih iz hrvatskih zajednica u svijetu te radova škola iz Hrvatske pod nazivom Igračka u srcu. Na natječaju je sudjelovalo više od dvije stotine djece i četrdesetak mentora iz Australije, BiH, Crne Gore, Italije, SAD-a, Srbije, Švedske i Njemačke. 

Riječ je o projektu međunarodne kulturne suradnje s hrvatskim školama, katoličkim misijama, društvima i udrugama te drugim relevantnim institucijama izvan Republike Hrvatske s ciljem poticanja i razvoja kreativnosti djece i mladih uz učenje i promociju hrvatske tradicijske kulture, njegovanja hrvatskoga jezika, međusobnog povezivanja i umrežavanja te povezivanja s domovinom Hrvatskom.

Posebno priznanje za sudjelovanje u programu te poticanje i razvijanje kreativnosti kod djece i mladih, promociju hrvatske tradicijske kulture te njegovanje hrvatskog jezika dobila je i škola iz Vira, kao i učenici koji su sudjelovali u projektu i njihova učiteljica Mirjana Đerek. OŠ Franice Dall'era Vir predstavljali su učenici iz PŠ Dubrave s učiteljicom Mirjanom Đerek i ravnateljicom Mirjanom Mikulić. Učenici su dobili posebno priznanje za izradu dječje igre - Hrvatski memory.

Nagrade i priznanja sudionicima Natječaja iz Hercegovine, Vojvodine i Hrvatske podijelio je u srdačnoj atmosferi, uz darove i puno fotografiranja, ravnatelj Hrvatske matice iseljenika. Posljednju točku programa -gangu- izvele su oduševljenoj publici Marija Spajić, Petra Spajić, Marija Bušić i Lana Galić iz OŠ Fra Stipana Vrljića Sovići.  Natječaj je organizirala Hrvatska matica iseljenika u suradnji s Hrvatskom školom Boston i zakladom hrvatskih studija iz Sydneya