Radioposusje
- 03.06.2019.

U utorak, 4. lipnja 2019. Osnovna glazbena škola Posušje izvest će svoj godišnji koncert. Programom koncerta obuhvaćeno je oko 25 točaka, a učenici će izvoditi djela poznatih svjetskih glazbenika na raznim glazbalima, glasoviru, gitari te puhačkim instumentima. Također, mlađi i stariji polaznici OGŠ Posušje pripremaju nastupe za zborno pjevanje. Koncert će biti održan u sklopu Posuškoga lita 2019. u posuškoj kinodvorani s početkom u 19 i 30.

Najavljujući ovaj koncert porazgovarali smo s ravnateljem OGŠ Posušje prof. Ljubom Begićem. "Na koncertu će nastupiti oni najspremniji učenici, a da i ostali ne budu zakinuti, tijekom lipnja se održavaju javni sati po klasama, na kojima nastupe klaviristi, puhači, gitaristi".  Također će kao i do sada u sklopu programa biti uručena priznanja učenicima koji su se natjecali na Federalnom natjecanju učenika održanom u travnju u Bihaću, na kojem su nastupila dva učenika OGŠ Posušje, Luka Žulj i Josip Polić, osvojivši drugo, odnosno treće mjesto.  

OGŠ Posušje djeluje od 1995. godine, trenutačno ju pohađa oko 120 učenika, od čega njih dvadesetpet pohađa pripremni razred, u kojem su u ovoj školskoj godini od početka drugog polugodišta, pored učenja nota, uveli i satove "upoznavanja" s glazbalima. Ta se praksa pokazala jako dobrom. Na naše pitanje o otvaranju srednje glazbene škole u Posušju, profesor Begić je kazao kako u Posušju još uvijuk nije sazrela situacija za uvođenje srednje glazbene škole, ali su u tijeku dogovori oko uvođenja fakultativnog programa srednje glazbene škole uz potporu resornoga županijskoga ministarstva i Vlade ŽZH te posuške Gimnazije, kako bi se polaznicima srednje glazbene škole, koji nastavu inače pohađaju, primjerice, u Imotskom ili Širokom Brijegu, omogućilo pohađanje nastave u Posušju. 

radioposusje.ba