Radioposusje
- 11.09.2019.

Hrvatski Cheerleading klub Posušje upisuje nove članove. Upisi su otvoreni za sve uzraste i traju do kraja rujna. Cheerleading klub u Posušju broji preko 70 aktivnih članova, a ovi upisi su prilika priključiti se treniranju ovog zanimljivog sporta. Prema riječima predsjednice kluba Sanele Senjak, klub pruža mogućnost kvalitetnih treninga s licenciranim trenericama koje svakog vikenda dolaze u Posušje iz Plesanog kluba Noa Spalatine. „Pored njih, starije članice kluba pomažu u treniranju mlađih skupina, tako da imamo doista kvalitetne i redovite treninge“, kazala je Sanela Senjak za naš radio.

Cheerleading je sport u koje se izvodi niz tjelesnih pokreta s rekvizitima u kombinaciji s različitim plesnim pokretima. Sastoji se od plesa, skokova i kaskade. Sport potječe iz SAD-a gdje je najpopularniji, a od prije nekoliko godina cheerleading je i olimpijski sport. U svijetu brojnost članova i zanimanje za ovaj sport stalno raste. Dijeli se na dvije discipline: cheerleading (piramide i akrobatika) i cheerdance (ples s nizom stilova i tehničkih elemenata). Cheerleading kao sport ima brojne prednosti: aktivnost, vježba, gimnastika, razvijanje motoričkih vještina, pa i socijalizacija su samo neke od prednosti ovog sporta.

„Ono što je možda važno naglasiti kada su naši treninzi u pitanju je to da svaki polaznik mora biti redovit na treninzima, jer koreografije se stalno vježbaju zajedno i timski. Kada nema jednog polaznika to je već rupa koju je teško nadomjestiti i zbog toga pati cijeli tim,“ kazala je Senjak. Dodala je da posuški klub sudjeluje na svim natjecanjima u Bosni i Hercegovini, te na dosta natjecanja u Republici Hrvatskoj, te da je za njima mnoštvo medalja i priznanja.

Informacije o upisima potražite se na broju mobitela 063 743 970, instagram i facebook profilu kluba. U Hrvatskom cheerleading klubu vas čeka nova  sezona, nova natjecanja, nastupi i treninzi.

Radioposusje.ba