Radioposusje
- 27.05.2020.

U Bosni su kolnici mokri i skliski, dok se u Hercegovini prometuje po pretežito suhim kolnicima.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa, priopćeno je iz Informativnog centara AMSBIH – Mostar.

Kada je u pitanju općina Posušje, napominjemo da je opreznija vožnja potrebna na cesti Široki Brijeg – Posušje (Podvranić) i Posušje – Tomislavgrad (Mesihovina).

U Posušju se trenutno odvijaju radovi u Ulici Katarine Zrinske, te nije moguće iz te ulice pristupiti Ulice hercega Stjepana Kosače.

U tijeku su radovi uz cestu u Sutini zbog širenja vodovodne mreže.

Ovih dana napokon je započela kompletna obnova ceste između Gruda i Posušja, stoga se na ovoj cesti prometuje usporeno. Promet je reguliran semaforom, atrenutno se radovi izvode na samom izlazu iz Gruda prema Posušju. Zanimljiva je i informacija koju nam donosi portal grude-online, ovo je prvo presvlačenje novim asfaltom odkada je cesta izgrađena. Podsjetimo i da su odlukom Federacije BiH od 13. ožujka 2019. godine regionalne ceste Jablanica – Posušje i Posušje – Grude – Privalj prekategorizirane u magistralne. Ovom prekategorizacijom upravu nad ovim cestama je preuzela Federacija Bosne i Hercegovine.

Radioposusje.ba (foto. grude-online)