Radioposusje
- 07.06.2018.

U četvrtak, 7. lipnja OŠ Franice Dall'era Vir priredila je svečani program u povodu Dana škole. Tijekom programa koji je potrajao gotovo dva sata učenici su izvodili recitacije, pjevali pjesme na hrvatskom i engleskom, izveli četiri igrokaza, svirali na glasoviru i gitari... Među njih nešto više od stotinu u tri škole ima i polaznika Glazbene škole Posušje koji su kao i njihovi kolege koji su sudjelovali u školskim, županijskim i međunarodnim natjecanjima izvodili točke s kojima su predstavljali svoju školu i ostvarili zapažene rezultate, za što su im uručena i priznanja. Riječ je natjecanjima iz matematike, hrvatskog jezika, vjeronauka, likovne kulture, športskim igrama, međunarodnim natječajima iz poezije, o čemu smo već pisali.

Prvi put je u školi nastupio HKUD Vrisak, koji okuplja u najvećem broju sadašnje učenike škole, ali i srednjoškolce i odrasle. Mlađa skupina društva svoj je prvi nastup imala u svibnju na Dječjoj smotri folklora u Posušju, dok je za skupinu odraslih ovo bio prvi nastup.

Uručeno je priznanje Mariji Koštro, učenici 9. razreda, koja je tijekom osnovne škole ostvarila najbolji uspjeh. Marija je  s kolegicom iz razreda Antonijom Protrka vodila program. One se zajedno sa svojom generacijom opraštaju od osnovne škole te im želimo puno uspjeha u nastavku obrazovanja.

Također je uručena pohvalnica petašima za odličan uspjeh iz svih premeta. To su Paola Jurišić, Petar Jažo, Ivan Jukić i Josip Polić. 

Svojim kolegama učiteljima i nastavnicima ovom prigodom se pridružila Vanja Bešlić, nastavnica koja je dugi niz godina slagala program priredbi, a koja je od ove godine u mirovini.  Priredbom je koordinirala nastavnica hrvatskog jezika Ivana Stipić, koja je istaknula kako se vodila idejom da se prikaže presjek rada i rezultata kroz godinu kojima se škola doista može podičiti. Kako je ova škola, nažalost, jedna od onih u kojima se posljednjih godina zbog iseljavanja jako smanjio broj učenika, upitali smo ravnateljicu Mirjanu Mikulić za nedavno održane upise, te tako doznajemo kako se za iduću školsku godinu priprema dvanaest učenika, po četiri u svakoj od tri škole: Dubravama, Zagorju i središnjoj školi, što je znatno više, zapravo duplo u odnosu na lanjsku godinu kada ih je na razini škole upisano samo šest.