Radioposusje
- 08.03.2019.

Članovi Lovačkog društva "Radovanj" Posušje proteklog su vikenda održali hajku na štetočine. Vrijedni lovci marljivo su radili na pripremi terena povrh Sobča prema Konjovcu, gdje su ugostili preko 450 lovaca. Pristigli su gosti lovci doslovno iz svih krajeva Bosne i Hecegovine te dragi prijatelji iz Dalmacije, Istre, Slavonije, Like..., priopćili su iz LD Radovanj Posušje.

Opisujući kako je tekla hajka, Ante Bašić u svom izvješću navodi kako su u osvit nedjeljne zore lovci raspoređeni na svoje čeke i zahvaljujući upornoj pomoći pasa goniča, odstrijelili 8 lisica i jednog jazavca. Cilj hajke bilo je smanjenje broja dlakavih predatora u bližoj okolici gradske deponije komunalnog otpada. Nakon uspješnog lova, lovci su nastavili druženje uz obilnu lovačku trpezu te se zabavili uz izbor najlakšeg i najtežeg lovca, potezanje konopa, bacanje kamena s ramena, šijavicu... Domaćin se potrudio i priredio bogatu tombolu, a najsretnije ruke bio je gost lovac iz Opatije koji je osvojio lovačku pušku. Zabava je nastavljena i nakon sumraka uz glazbu uživo, naveli su iz Društva.

Ovo je jedan od primjera spoja ugodnog i korisnog. S jedne strane prigoda je to za druženje lovaca, a s druge strane lovci time rade na zaštiti prirode i njezine ravnoteže. Kako se domaćim lovcima pridruže i njihovi prijatelji iz bližih, ali i udaljenijih mjesta, prilika je to i za promociju našeg podneblja i prirodnih ljepota kojima obiluje naš kraj, a koje privlače sve veći broj posjetitelja. 

radioposusje.ba

fotografije: LD Radovanj