Radioposusje
- pon 02, 2018

U petak je otpočeo četverodnevni Media Boot Camp na kojem učestvuju studenti 14 fakulteta sa javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini.

Studenti se takmiče u izradi projekata i osmišljavanju kreativnih kampanja finansiranih od Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Među učesnicima su i studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru: Esmeralda Šuta, Edna Voloder, Hamdo Karaga i Almin Pilav, te studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru: Franjo Skoko, Daria Ravlić, Ana Aničić i Marija Vranjković.Ovi studenti čine crveni tim koji će kao i ostali timovi koji učestvuju na ovom takmičenju u narednom periodu nastojati osmisliti i realizirati kreativne i inovativne kampanje o problemima mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Sve kampanje koje će ove godine biti finansirane od Evropske unije, će biti realizirane pod okriljem okvirnog slogana “Upalimo svjetlo za mlade”.

U prijatnoj atmosferi i ugodnom ambijentu Garden City hotela u Konjicu mostarski studenti uživaju u druženju s ostalim kolegama i u zanimljivim i interaktivnim predavanjima izlagača specijaliziranih za različite oblasti.

Poželimo sreću mostarskim studentima na putu ka ostvarivanju što boljeg rezultata.