Radioposusje
- 18.03.2019.

U suradnji udruge mladih Epsilon i Srednje strukovne škole Posušje, od 5. do 13. ožujka u Srednjoj strukovnoj školi Posušje omogućeno je učenicima upoznavanje sa STEM područjem, priopćeno je za naš radio iz Udruge Epsilon.

Ovom prilikom su, učenici zanimanja računalni tehničar, odslušali kratka predavanja Brune Penave, inženjera elektrotehnike, o STEM-u te sudjelovali na interaktivnim radionicama sa micro:bit-ovima, uređajima za programiranje i elektroniku. Učenici su kroz izradu programa imali priliku vidjeti širok spektar korištenja najnovih thnologija, te sami stvarati programe kao što su alarmi, kalkulatori, radio veze, te drugi pametni upravljački sustavim primjenjivi u svim područjima života.

STEM znanja su temelj obrazovanja i gospodarskog razvoja modernih i razvijenih država. Upravo zbog te činjenice te zbog važnosti STEM-a u stvaranju značajnih vještina i karakternih osobina mladih osoba, u SSŠ Posušje želi se dati na važnosti STEM područjima u nastavnom programu.

Želja je potaknuti učenike na bavljenje navedenim područjem, razvijati svijest o važnosti digitalnih vještina te važnosti razvoja vještina i karakternih osobina potrebnih za dinamično 21. stoljeće.

Ovo je još jedan u nizu zajedničkih i konkretnih projekata Srednje strukovne škole i udruge mladih Epsilon, priopćeno je iz Udruge Epsilon. (zp)

Radioposusje.ba