Radioposusje
- 08.12.2019.

Dvije Posušanke, Marija Pišković i Brigita Baćak dobile su srebrne značke na promociji II. ciklusa diplomanata na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu za studijsku 2018./2019. godinu. Naime, značke su im uručene jer ove dvije studentice iz Posušja tijekom svoga studiranja imale su prosjek ocjena iznad 9.0.

Marija Pišković je magistrirala tijekom ovoga srpnja flautu s prosjekom ocjena od 9.33, dok je Brigita Baćak magistrirala muzičku teoriju i pedagogiju – solfeggio s prosjekom 9.05.

"Kroz proteklih niz godina sam uložila puno truda i rada kako bi došla do željenog cilja koji mi omogućuje da steknem znanje i radim posao koji uistinu volim. Zbog toga je za mene ovaj dan jako značajan, posebno zbog ovog uručenog priznanja koji je dokaz da se trud na kraju isplati. Drago mi je da sam postigla ove rezultate. Na koncu školovanja mogu reći da ne treba odustati od svojih snova, nego hrabro i uporno ići do svog cilja. Koliko god bilo teško, na kraju se isplati", kazala nam je Marija Pišković.

"Iako se radi o listu papira i maloj uokvirenoj srebrnoj medaljici, mogu reći da je bio poseban osjećaj naći se među 2% studenata kojima su dodjeljene Srebrne značke Univerizeta u Sarajevu. Zahvalna sam svima koji su mi bili podrška tijekom studija, u prvom redu obitelji i roditeljima. Poručila bih onima koji su sa studijem tek krenuli da uživaju u studentskim danima i da uvijek hrabro teže k svome cilju", kazala nam je Brigita Baćak.

Inače, svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu je održana jučer u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch". Promociju je imalo 5 161 diplomanta i magistranta. Na svečanosti su uručena i posebna priznanja Univerziteta u Sarajevu među kojima su Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu, Srebrena značka Univerziteta u Sarajevu i Povelja Univerziteta u Sarajevu. Ukupno 192 najuspješnija studenta prvog i drugog ciklusa studija i integriranog studijskog programa primilo je spomenuta posebna priznanja. Od toga, Zlatnu značku primilo je 56 studenata, Srebrenu značku 128, a Povelju osam studenata. Dvije Srebrne značke otišle su u Posušje. 

Inače, Marija i Brigita već rade u svojim strukama. Brigita je profesorica u Osnovnoj glazbenoj školi u Posušju, te predaje glazbeno u osnovnim školama u Viru, na Vraniću i u Posušju, dok Marija predaje flautu u Osnovnoj glazbenoj školi "Franjo S. Vilhar" u Livnu. 

radioposusje.ba