Radioposusje
- 07.07.2020.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH započeli veliku operativnu akciju kodnog naziva „Delta“.

U tijeku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno 29 lokacija na području Brčkog, Obudovca, Bijeljine, Tuzle, Srebrenika, Živinica, Sarajeva, Zenice, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Posušja, Gruda, Ljubuškog i Mostara.

Prema informacijama “Avaza” u ovoj akciji, koja je započela rano jutros, osumnjičene su 34 osobe. No, za sada nitko nije uhićen. Iz izvora bliskih istrazi doznaju da mnoge osobe nisu dostupne istražnih tijelima.

Navedene aktivnosti provode se postojanja osnova sumnje u izvršenje kaznenog djela iz Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine, organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda i pranje novca.

"Osumnjičene osobe terete se da su u suradnji s drugim osobama, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, osnovali skupinu za organizirani kriminal, radi nezakonitog stavljanja u promet duhana za pušenje i cigareta, bez plaćanja akcize na duhan za pušenje i cigarete i bez obilježavanja navedenih proizvoda akciznim markicama Bosne i Hercegovine, čime je proračun Bosne i Hercegovine oštećen za iznos oko 36.000.000 KM po osnovu neplaćene akcize na duhan za pušenje i cigarete", rečeno je iz SIPA-e, javlja Hrvatski medijski servis.

radioposusje.ba

Najnovije vijesti

Radioposusje
- 03.08.2020.
Radioposusje
- 03.08.2020.
Radioposusje
- 03.08.2020.