Radioposusje
- čet 04, 2018

Protekle srijede (28.3.2018.) predstavnici FKP-a , Općine Posušje i KUDa Zvizdan bili su u radnom posjetu poglavarstvu grada Omiša.

Na sastanku s gradonačelnikom Ivom Tomasovićem i ravnateljem Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, prof. Mijom Stanićem razgovarali su o zajedničkom apliciranju na projekt vezan uz digitalizaciju klapske baštine, te uz infrastrukturne projekte koji bi se mogli financirati iz sredstava fondova EU (prekogranična suradnja, područje kulture), a provodili bi se u Omišu, odnosno Posušju.

Domaćini i gosti na koncu su postigli dogovor o zajedničkom nastupu pri apliciranju. To bi načelno moglo značiti poboljšanje uvjeta za organizaciju Festivala klapske pisme u Posušju, kao i Festivala u Omišu, tješnje suradnje ova dva festivala, popularizaciju klapskog pjevanja kroz inovativna tehnička rješenja, kao i proširenje turističke ponude.

Također, projektom bi se mogla naći dugoročna infrastrukturna rješenja za kvalitetno djelovanje ne samo klapa, nego i ostalih kulturnih društava s područja općine Posušje, a i šire.

Osim nazočnosti na sastanku, izaslanstvo iz Posušja posjetilo je Direkciju Festivala dalmatinskih klapa, izložbeni prostor posvećen ovom autohtonom glazbenom izričaju, te 50 godina rada festivala u ovom gradu.

opcina-posusje.ba