Radioposusje
- 09.06.2019.

Veterani nogometnog kluba Posušje su na gostovanju u Prološcu -  dva kola prije kraja prvenstva osigurali titulu prvaka RNLV za sezonu 2018/19.

Uvijek neugodna i suparnički raspoložena momčad NK Mladosti iz Prološca, odupirala se tijekom prvog poluvremena učestalim napadima Posušana željnih pobjede koja ih je vodila do šampionske titule, te su kontranapadima nekoliko puta ozbiljno zaprijetili golu gostiju.

Zahvaljujući dobrim i pravovremenim reakcijama golmana Bašića te čvrstom obrambenom bedemu, kojeg su predstavljali kapetan momčadi Danijel Panžić, Miro Senjak, Karlo Jurišić i neprobojni Mate Jukić, svoju mrežu sačuvali su netaknutom.

U drugom poluvremenu igralo se također otvoreno na obje strane. Proložani su nastavljali  brzim i oštim napadima na gol Tomislava Bašića, ali su im akcije uglavnom završavale samo do posuškog srednjeg veznog reda, gdje su ih čekali i razbijali im strategiju - čvrsti sidraši; Ivan Čamber, Ivan Petric, Mladen Vranjković i brzonogi Slobodan Bodo Jukić.

Pametnom i smirenom igrom Posušani početkom drugog poluvremena postižu pogodak; ....U jednoj brzoj, po desnom boku izvedenoj  akciji loptu u šesnaestercu domaćina primio je Ivica Bešlić Šico,  koji nesebično upošljava Tomislava Mihalja, a on u maniri rasnog stijelca bez problema matira golmana NK Mladosti, i taj pogodak ujedno je bio lagani nagovještaj  velikog slavlja veterana NK Posušje.

Do kraja susreta bilo je izglednih prilika na obje strane, čak što više Proložani su zaigrali na kartu „sve ili ništa“ i nekoliko puta su znalački opasno i precizno  šutirali na gol Posušana, ali se iskusni Bašić nije dao prevariti.

Pred sam kraj utakmice, jedan izgledni kontranapad NK Prološca prekinuo je povratnik u redovima Posušana - oporavljeni Ante Kraljević, koji preko Mladena Begića upošljava Ivana Iku Petrica, a ovaj u jednom dugačkom sprinterskom prodoru preko lijeve strane sa loptom ulazi u protivnički  šesnaesterac i iskosa za 2:0 pogađa suprotnu malu mrežicu domaćeg gola.

Na završetku utakmice, sportski stisak ruke i čestitke  za pobjedu i naslov prvaka Posušanima - treneru Rudolfu Mariću, pomoćniku Radoslavu Galiću i tajniku Vinku Begiću  uputili su igrači i uprava NK Mladosti iz Prološca, a u tijeku zajedničke večere čestitkama su se pridružili predstavnici svih klubova koji se natječu u ovoj Regionalnoj nogometnoj ligi veterana .

..Dva kola prije kraja prvenstva veterani NK Posušja imaju nedostižnih 42 boda, što će reći 8 bodova prednosti ispred drugoplasirane  momčadi NK Croatie iz Zmijavaca.

....Proglašenje pobjednika, dodjelu pobjedničkih pehara i medalja te  slavlje posuških veterana planirano je nakon odigrane utakmice  zadnjeg kola protiv  momčadi NK Grude.

M. Bešlić

Najnovije vijesti

Radioposusje
- 15.07.2020.
Radioposusje
- 14.07.2020.
Radioposusje
- 14.07.2020.
Radioposusje
- 14.07.2020.