Radioposusje
- 17.03.2020.

Budući da je novonastala situacija s širenjem korona virusa ide prema razmjerima koje možda i nismo očekivali u samom početku, te da već nekoliko dana situacije u drugim europskim zemljama, ali i kod nas sugeriraju i nama u Hercegovini da znatno ozbiljnije shvatimo situaciju, pohvalne inicijative dolaze iz posuških ugostiteljskih objekata. Zatvaranje svojih ugostiteljskih objekata već ranije su najavili iz Crystal bara. Naime, ovaj bar već danas (17. ožujka) je zatvorio svoja vrata do daljnjega, a isto su danas najavili i slastičarnica Smiley, ali i jedan od najpoznatijih barova na ovim prostorima, Viva – caffe, lounge, bar. Oni svoja vrata zatvaraju od sutra, 18. ožujka. „Nadamo se da će naš primjer utjecati i na druge ugostiteljske objekte, što će ubrzati konačno rješenje ove situacije. Do ponovnog otvaranja, pozivamo sve da se pridržavaju  preporuka nadležnih službi, da paze na sebe i svoje bližnje. U narednim danima posvetimo se svojim obiteljima i onima kojima treba pomoć“, priopćeno je iz Vive na njihovim facebook stranicama. Slastičarnica Smiley je također na svojim facebook stranicama objavila da do daljnjeg zatvara svoja vrata s ciljem zaštite svojih kupaca i djelatnika. I Supermarket Divna je oglasio da kafić u sklopu svog objekta do daljnjeg zatvara, a radno vrijeme trgovine skrađuje do 18 sati. 

Podsjetimo, proteklog vikenda oba posuška kluba, Gaudeamus i Samba bar su zatvorili svoja vrata s istim razlogom.

Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite

Naredbe Federalnog stožera civilne zaštite donesene tijekom višesatnog zasjedanja stožera tijekom utorka, 17 ožujka, već sutradan 18. ožujka u 6 sati  službeno stupaju na snagu. Na sjednici je doneseno ukupno 16 naredbi koje se, između ostalog, odnose na zabranu rada ugostiteljskih objekata, kladionica, fitness centara, frizerskih salona... Podsjetimo, već ranije otkazana je nastava i sva sportska natjecanja. Sjednica je organizirana nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID - 19) na području Federacije BiH.

Od srijede, 18. ožujka je zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, kladionicama, kazinima, restoranima, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovima, kafeima, frizerskim i kozmetičkim salonima, igraonicama...

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Građanima će na raspolaganju biti i dalje sve trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke i benzinske crpke po dosadašnjem radnom vremenu.

Radioposusje.ba

Najnovije vijesti