Radioposusje
- 02.12.2019.

Prvenstvo Herceg-Bosne u Olimpijskom taekwondou održano je ove subote u Tomislavgradu. Na Prvenstvu se okupilo 220 natjecatelja iz 9 klubova članica Taekwondo Saveza Herceg Bosne. Domaćin je bio Tomislavgradski taekwondo klub "Koryo-TG" a sportaši su se natjecali u disciplinama kick, sportska borba i forme za sve uzraste.

Taekwondo klub "Poskok" iz Posušja predstavljala su 42 sportaša a njih 39 okitili se medaljama.  Posuški borci su osvojili najviše zlatnih medalja na turniru, ukupno 16, srebrnih 10 i brončanih 13.

Zlatne medalje osvojili su:

KICK: Paola Begić, Jelena Begić, Robert Tolić i Luka Koštro.

SPORTSKA BORBA: Karlo Petrović, Boris Gavrić, Šimun Topić, David Miličević, Luka Kraljević, Nikola Knezović, Marta Banožić, Marta Grubišić, Lucija Miličević, Antea Kraljević i Sara Grubišić.

FORME: Antea Bašić.

Srebrne medalje su osvojili:

KICK: Mija Begić i Katarina Penava

SPORTSKA BORBA: Lovro Galić, Stipan Bago, Jure Koštro, Bruno Knezović, Ema Bašić, Marta Bašić i Rafaela Čutura.

FORME: Marko Bašić.

Brončane medalje su osvojili:

KICK: Marija Landeka i Lucija Penava

SPORTSKA BORBA: Marko Bakula, Filip Biško, Mihael Topić, David Šego, David Grubišić, Patrik Marić, Filipa Bakula, Ana Bašić, Andrea Ćuk, Klara Grubišić i Filipa Bašić.

Ovaj put uz odličan nastup, ali bez medalja u sportskoj borbi ostali su: Jozo Ćesić, Petar Protrka i Klara Grubišić.

Pehar za najbolje u svojim disciplinama dobili su Paola Begić (Kick) i Šimun Topić (sportska borba).

Osim pojedinačnih8 nagrada posuški sportaši osvojili su i pehare za ekipna mjesta:

1. mjesto (limači)

1. mjesto (mlađi kadeti A)

2. mjesto (mlađi kadeti B)

2. mjesto (juniorke)

2. mjesto (kick)

3. mjesto (ukupni poredak)

Poskoke su na ovo Prvenstvo vodili treneri Martina Boban, Karlo Galić i Petar Boban s pomoćnim trenerima Starom Grubišić i Davidom Dumančićem te velikom podrškom roditelja. „S ovim prvenstvom završavamo ovu natjecateljsku godinu i pripremamo se za polaganja pojasa prije božićinih blagdana i školskih praznika. Na ovom turniru naših 15 boraca nastupili su prvi put i vidimo da imamo uspješnu novu generaciju koja će u Posušje donositi puno medalja. Čestitam svim našim sportašima na uspješnoj godini a roditeljima, sponzorima i medijima se zahvaljujem na podršci“, kazao je trener Petra Boban.

Radioposusje.ba

Najnovije vijesti