Radioposusje
- 07.09.2020.

Posuška književnica Miljenka Koštro je na ovogodišnjem Mediteranskom festivalu knjige predstavila svoju novu zbirku poezije Klasje duše. Festival se održao od 2. do 6. rujna u Splitu u dvorani Gripe, uz stroge epidemiološke mjere.

Zbirka poezije Klasje duše predstavljena je u subotu 5. rujna, a u promociji su sudjelovali prof. Ilija Protuđer, profesorica i splitska glumica Silvana Stanić i autorica Miljenka Koštro.

Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa u organizaciji zajednice nakladnika i knjižara i Hrvatske gospodarske komore pod pokroviteljstvom  Ministarstva kulture Splitsko-dalmatinske županije i Grada Splita, a svake godine ponudi bogat i raznolik program.

„Govoriti o Miljenki Koštro znači govoriti o svestranoj književnici koja se okušala i pokazala te dokakazala svestraniju književnu razinu ili pisanje u svim književnim rodovima lirici poeziji, epici prozi, i u drami. U zbirci poezije naslovljeno Klasje duše nailazimo na njezinu još jednu umjetničku vrilinu, a to su njezine ilustracije uz poneke pjesme čime daje još jedan svoj osobni pečat i dočarava svoju nadarenost koje očito ne manjka“ , ocijenio je profesor Ilija Protuđer.

Inače, književnica Koštro je do sada objavila šest knjiga. Roman Biti Viktor objavljen je 2016. godine. Objavljene zbirke pjesama su: Cvjetnjak na kamenjaru, 2003., Miris vječne mladosti, 2004., Čarolija svitanja 2008., zbirka kratkih priča Pogled u nedogled, iz 2018., koja je u Zagrebu prilagođena za slijepe i slabovidne osobe, i šesta knjiga, Klasje duše, koja je objavljena ove godine, i kojoj je autorica još jednom dala svoj osobni pečat kroz ilustracije i pjesme.

„S obzirom na to da je riječ duša i u naslovu, odmah naslućujemo da sve proniče iz duše i ciljano hrani dušu tragajući za izazovima. Druga riječ iz naslova je klasje, koja se, mogli bismo metaforično reći, nalazi u njezinim rukama i mašti“ , zaključio je prof. Protuđer.

 

Radioposusje.ba