Radioposusje
- 01.07.2019.

Nakon dugog razdoblja kišnog perioda koji je onemogućavao bilo kakve vanjske radove, kako u prirodi, tako i u graditeljstvu, ljeto nam je donijelo uvijete za konačnu realizaciju svih planiranih građevinskih projekata uređenja našeg malog gradića, priopćila je općina Posušje. I ove godine nastavljaju se aktivnosti vezane za uređenje užeg gradskog područja, ali i područja  mjesnih zajednica.

„Skroman općinski proračun opterećen kako dugovima iz ranijeg vremena tako i nepravednom raspodjelom javnih prihoda prema jedinicama lokalne samouprave ne ostavlja dovoljno mogućnosti za samostalnu implementaciju svih zacrtanih razvojnih infrastrukturnih ciljeva. Jedini način kako barem djelomično ostvariti zacrtano su naše uspješno i kvalitetno odrađene prijave na javne pozive i natječaje za ostvarivanje sredstava i pomoći s viših razina vlasti“, priopćeno je iz općine Posušje.

Tako se u Posušju na više lokacija odvijaju brojni građevinski radovi. Uređuje se novi gradski park i prometnica iznad stadiona Mokri Dolac u suradnji s Ministarstvom gospodarstva ŽZH i Fondom za zaštitu okoliša FBiH, gdje se odvija i nastavak izgradnje kolektora kanalizacije. Nastavljeni su radovi na novoj školi OŠ „fra Petar Bakula“ i područnoj školi u Čitluku koja dobiva novo krilo.

Nekoliko ulica dobiva i novi sloj asfalta. To su Ulica Blage Zadre, Ulica Princa Eugena Savojskog te Klesarska ulica, a radovi u naselju kod Dječjeg vrtića „Bajka“ započinju. „Što se tiče prometne infrastrukture važno je istaknuti kako se ovih dana u potpunosti dovršava prometnica u poslovnoj zoni Osrdak u suradnji se Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta“, priopćeno je iz općine.

Radovi se nastavljaju i na vodovodnim mrežama u našim mjesnim zajednicama i to u Rakitnu i Zagorju.

Već neko vrijeme uređuje se i fontana na novom kružnom toku gdje su nekada bili semafori,  na Trgu Ivana Pavla II.

Radioposusje.ba