Radioposusje
- 30.12.2020.

Luka Kukić je 24 – godišnji Posušanin koji je od početka nogometne sezone igrač, odnosno golman u premjerligašu Bosne i Hercegovine, tuzlanskoj Slobodi. Tu je tijekom ljeta došao kao slobodan igrač nakon više od godinu dana angažmana u klubu FC Korona Kielce u Poljskoj.

Lukina pauzu nakon prvog djela sezone provodi u svom rodnom Posušju, te smo njegov boravak iskoristili za intervju u kojem na m je Luka otkrio je li zadovoljan svojim angažmanom, kako se snalazi u novoj sredini,  te što njegov novi klub ima za cilj do kraja sezone Premjer lige Bosne i Hercegovine.

  • Nešto malo manje od pola godine si u novom klubu, tuzlanskoj Slobodi. Za početak, kako je prošlo prvih pola godine?

Što se tiče igračkog djela, mislim da smo svi u klubu zadovoljni kako stojimo s obzirom da je ekipa sastavljena od jako puno mladih igrača koji su perspektivni, ali opet nikad se ne zna što se može očekivati od mlade ekipe. Mislim da je sve zasad jako dobro odigrano, i svi smo manje više zadovoljni. Što se tiče mene osobno, kao sportaš moram reći da uvijek može bolje, ali generalno zadovoljan sam jer iza mene je jedan period od godinu dana kada nisam puno igrao, zapravo bio sam uglavnom bez utakmica. Sad nakon ovih skoro pola godine u Tuzli mogu biti zadovoljan. Mislim da sam sve utakmice odradio korektno, jednu sam utakmicu bio i igrač utakmice. Tako da sam zadovoljan.

  • Privatni dio? Nakon nekoliko promijenjenih sredina, vjerujemo da si se lako navikao u Tuzli?

Je. Lakše je u Tuzli, nego što je bilo u Poljskoj, jer ipak tu je naš mentalitet i poznat jezik. Bilo je malo neobično u početku kad sam dolazio u Slobodu jer baš nikoga nisam poznavao u klubu. To mi se prvi put dogodilo jer i u Poljskoj sam imao igrače koje sam poznavao od prije. Ali, brzo sam se uklopio, iznenađujuće. Momci su odlični, tako da je sve u najboljem redu. Brzo su me svi prihvatili, imamo dobru komunikaciju i samo mogu reći da se nadam da će i tako ostati.

  • Kako je uopće došlo do Tuzle? Od prvog kontakta do konačne odluke?

Kad sam se vratio iz Poljske, bio sam mjesec dana bez kluba i angažmana. Trenirao sam tu u Posušju. Iz Slobode su kontaktirali moga menadžera. Tada je bilo odigrano već nekoliko kola bosanskohercegovačke premjer lige. Pitali su me za mišljenje i nisam dvojio, svidjela mi se ideja jer trebao mi je klub koji će me „vratiti u život “ da tako kažem i gdje ću imati više utakmica. U Tuzlu sam odmah otišao. Doslovno smo u par sati dogovorili sve uvjete.

  • Upoznat ćemo malo i tvoj nogometni put. Za tobom je više klubova. Tvoj nogometni put krenuo je iz Posušja...

Tako je. Sa sedam godina sam počeo trenirati u Posušju. Tu sam trenirao do pionira, do trinaeste godine. Poslije toga odlazim u Imotski gdje osvajamo kadetsku ligu i ulazimo u 1. HNL. Zatim su me zamijetili skauti iz Splita i dolje sam proveo oko pet godina. Nakon odigranog juniorskog staža, poslali su me na posudbu u Imotski u drugu ligu, pa su me vratili u Split gdje sam branio u prvoj ligi. Onda dolazi razdoblje Osijeka gdje sam imao dvije fantastične godine. Nakon Osijeka dolazi Poljska – Corona Kielce, prva liga nekih godinu i pol dana i evo sada tuzlanska Sloboda nešto malo manje od pola godine.

Uvjeti u Poljskoj su bili doista na visokoj razini, nešto što svaki igrač može poželjeti, ali za moju igračku karijeru mislim da sam u Osijeku i Splitu najviše napravio. Ali evo sada lagano i Sloboda, mogu reći da se dobro osjećam. Mislim da je bio pun pogodak bio što sam otišao gore i da ću napraviti dobru stvar kroz budućnost. 

  • Sloboda je trenutno 8. na tablici Premjer lige Bosne i Hercegovine, jesu li zadovoljni i igrači i stručni stožer trenutnim mjestom na tablici? A i s igrom koja je pokazana nakon 19. odigranih kola?

Jesmo zadovoljni. Nama je najbitnija stvar što smo se udaljili od zone ispadanja. Mislim da smo se zadnjom utakmicom koju smo pobjedili kod kuće udaljili i da imamo bolji međusobni omjer u odnosu na ekipe ispod nas. Naravno, Sloboda je velik klub i nikad se neće zadovoljiti predzadnjim mjestom. I u svlačionici imamo dogovore da nam nije svejedno i da ćemo ići sto posto u svaku utakmicu. Nikad se ne zna, bodovno ta Europa i nije tako daleko.

Nakon 19. odigranih kola, ekipa je također zadovoljna. Nisam nikad igrao u ekipi koja je toliko mlada, par utakmica imali smo čak sedam igrača koji imaju ispod 21 godinu što mislim da nijedan klub nema. Ti momci i mene iznenađuju, ali vjeraojatno i stručni stožer kako dobro reagiraju na sve te utakmice i mislim da nema mjesta nezadovoljstvu.

  • Slijedi pauza do kraja veljače. Znam da si tu još koji dan poslije nove godine. Slijedi povratak u Tuzlu? Što stručni stožer najavljuje u nastavku sezone?

Još par dana sam u Posušju. Nakon Nove godine vraćam se u Tuzlu jer pripreme bi trebale početi do 10. siječnja. Idemo se spremati najbolje što možemo. Mislim da će nam i klub osigurati dobre pripreme, nadam se i da ćemo dobiti i još kojega novog igrača. Dalje ćemo vidjeti. Mi ćemo se boriti za svako mjesto na tablici, jer svako nam je mjesto bitno. Idemo prema gore, ne gledamo nikoga ispod nas. To je to. Nadam se da će biti sve najbolje.

Radioposusje.ba