Radioposusje
- 14.04.2019.

U fantastičnoj atmosferi gradske športske dvorane u Posušju, domaći košarkaši nisu uspjeli izboriti pobjedu prve utakmice finalne serije košarkaškog prvenstva Herceg –Bosne. Gosti iz Čapljine pobijedili su rezultatom  67:74.

Trener Posušja Josip Plantak čestitao je ekipi iz Čapljine na pobjedi. „Kaznili su sve naše propuste. Mi jednostavno nismo bili dobri i moja je odgovornost kada je u pitanju ovakva naša igra“, kazao je trener Plantak. Podsjetio je da se igra na tri pobjede, te da je tek 1-0 u serijama. „Oni jesu sada u psihološkoj prednosti, ali kako su oni dobili nas večeras, tako možemo i mi njih“, kazao je trener Plantak.

Gosti su cijelu utakmicu držali prednost, a domaći su se tek nekoliko puta uspjeli približiti za nekoliko poena, no nijednom nisu uspjeli prelomiti.

Trener Čapljine Boris Džidić za naš je radio kazao da je utakmica po njemu bila loša s obje strane. „Puno promašenih otvorenih šuteva. Nadoknadilo se zanimljivošću i borbenošću. I mi imamo oscilacija koje ćemo za iduće utakmice pokušati izbjeći.  Atmosfera je bila fantastična, mi smo uživali igrajući ovdje. Vodili smo cijelu utakmicu, tako da je naša pobjeda zaslužena“, kazao je trener Džidić.

Josip Ramljak je bio najbolji u redovima Posušja s 19 poena, dok se kod gostiju izdvojio Mario Petric s 24 poena.

Sljedeća utakmica igra se u srijedu, 17. travnja u 19 sati u Čapljini. (zp)

radioposusje.ba