Radioposusje
- 19.05.2020.

Granična policija BiH je u svom priopćenju izvjestila da je od 19. svibnja od 00,00 sati omogućen tranzit teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske, što znači da se promet za teretna motorna vozila prilikom ulaza i izlaza između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine može odvijati na svakom graničnom prijelazu.

Navedenom Odlukom Republike Hrvatske znatno će se smanjiti gužve na graničnim prijelazima. „Pozdravljam Odluku Republike Hrvatske za otvaranje svih graničnih prijelaza za promet teretnih motornih vozila, čime će se znatno smanjiti gužve i višesatna čekanja na graničnim prijelazima. Do sada su se, za vrijeme restrikcijskih mjera povodom pandemije, za promet teretnih motornih vozila koristila samo tri granična prijelaza. Granična policija BiH ulaže maksimalne napore kako bi se promet na graničnim prijelazima neometano odvijao“, izjavio je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić.

Podsjećamo, dana 19. ožujka donesena je Odluka o određenim graničnim prijelazima preko kojih se odvijao tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske. Odluka je donesena na rok od 30 dana, a 18. travnja 2020. godine njezino važenje produženo je na idućih 30 dana, odnosno do dana 18. svibnja 2020., kada na snagu stupa nova gore navedena Odluka o tranzitu teretnog prometa preko svih graničnih prijelaza RH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

radioposusje.ba